Κυριακή, 03 Απρίλιος 2022 20:55

Έγραψαν ιστορία οι γοργόνες του Ολυμπιακού: Back to back πρωταθλήτριες Ευρώπης! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Έγραψαν ιστορία οι γοργόνες του Ολυμπιακού: Back to back πρωταθλήτριες Ευρώπης! (βίντεο)

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, διέλυσε τη Σαμπαντέλ (11-7) στον τελικό της Ευρωλίγκας και στέφθηκε για δεύτερη σερί φορά και τρίτη συνολικά πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών!

Αλύγιστος ο Ολυμπιακός, έγραψε ξανά ιστορία! Οι γοργόνες του Αλεξάντερ Τσίριτς επιβλήθηκαν 11-7 της Σαμπαντέλ στον τελικό της Ευρωλίγκας και στέφθηκαν για δεύτερη διαδοχική φορά πρωταθλήτριες Ευρώπης.
Με αδιαπέραστη άμυνα και τον κόσμο να δίνει βροντερό «παρών» στο πλευρό τους, οι «ερυθρόλευκες» δεν άφησαν περιθώριο στις Ισπανίδες και παρέμειναν ακλόνητες στον θρόνο τους.
Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ 11-7
Τρίτη συνολικά κούπα στην Ευρωλίγκα για το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού και έκτος ευρωπαϊκός τίτλος συνολικά, ενώ είναι η πρώτη κούπα που σηκώνουν χωρίς τον Χάρη Παυλίδη στο τιμόνι.
Τρομερή εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια για τις Διαμαντοπούλου και Σταματοπούλου, που μοιράστηκαν τον χρόνο στον τελικό, ενώ πρώτη σκόρερ αναδείχτηκε η Μυριοκεφαλιτάκη με τρία τέρματα.
Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ 11-7
Αγριεμένος μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, που άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού με σκόρερ την Βάσω Πλευρίτου. Ελευθεριάδου και Ελευθερία Πλευρίτου έκαναν το 3-0 και έδωσαν ψυχολογία στις «ερυθρόλευκες», που αμυντικά ήταν άψογες.

Η Στέφενς μείωσε για τη Σαμπαντέλ ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, ωστόσο η Κρίστμας απάντησε αμέσως για το 4-1. Οι άμυνες κυριάρχησαν στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τη Μυριοκεφαλιτάκη να σταματάει την αφλογιστία για το 5-1. Απάντηση για τις Ισπανίδες έδωσε η Φαν ντερ Σλοτ, που διαμόρφωσε το 5-2 του ημιχρόνου.

Η Σαμπαντέλ ανέβασε ρυθμούς στη συνέχεια, κρατώντας τη διαφορά στα δύο γκολ, όμως ο Ολυμπιακός έβρισκε συνεχώς απαντήσεις. Η Χάμες έκανε το 5-3, με τη Μυριοκεφαλιτάκη να διευρύνει ξανά το προβάδισμα. Η Πέρεθς Βίβας μείωσε σε 6-4, με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου να «απαντάει», ενώ στο γκολ της Φόρκα Αρίθα το έκανε η Ελευθεριάδου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Η αντεπίθεση της Σαμπαντέλ κράτησε ως το 8-6, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει σερί τριών τερμάτων (Ελ. Πλευρίτου, Β. Πλευρίτου και Μυριοκεφαλιτάκι), σφραγίζοντας την κούπα. Το τελικό 11-7 διαμόρφωσε η Γκονζάλεθ Λόπεθ στα τελευταία διαδικαστικά λεπτά του ματς.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νταβίντ Πάλμα): Εστερ, Ορτίθ, Γκέιμς 1, Φαν ντερ Σλουτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρθα 1, Εγκενς, Πέρεθ 1, Γκονζάλεθ 1, Καράσκο

 

Πηγή: sport-fm.gr