Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 10:25

Κορυφαίοι άλτες στο καμπ της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Κορυφαίοι άλτες στο καμπ της Καλαμάτας

Κορυφαίοι αθλητές της χώρας θα συμμετάσχουν στο πρώτο καμπ αλμάτων της χρονιάς, που ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα και ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου.

Ξεχωρίζουν ο χρυσός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου και το μεγάλο αστέρι στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, οι οποίοι επισκέφτηκαν χθες το μεσημέρι το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, μαζί με τον σπουδαίο προπονητή του στίβου Γιώργο Πομάσκι, υπό την επίβλεψη του οποίου θα γίνει το καμπ που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο Μεσσήνιος Λούης Τσάτουμας, ο οποίος κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ μήκους το 2007 (8,66 μ.), ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Συμεωνίδης και ο προπονητής και μέλος του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος.
Ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να καταρρίψει επί μεσσηνιακού εδάφους το πανελλήνιο ρεκόρ του Τσάτουμα, που του το ευχήθηκε χαμογελώντας. Ο πρωταθλητής Εμμανούλ Καραλής εξέφρασε την αγάπη του για την Καλαμάτα καθώς είναι από τις περιοχές που θέλει και επιλέγει για τις προπονήσεις του.
Ο Γιώργος Πομάσκι ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Θ. Βασιλόπουλο και τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για τα έργα στο Στάδιο. “Τώρα πια το Στάδιο είναι πολύ πιο όμορφο και πολύ πιο πλούσιο σε αθλητικά υλικά, ώστε να μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο καλά την προετοιμασία μας. Κάνουμε το παν για να έχουμε πολύ καλές επιδόσεις στο μίτινγκ που θα γίνει στις 21 Μαΐου (Παπαφλέσσεια) που φέτος θα είναι πολύ αναβαθμισμένο και ευχαριστούμε τον δήμαρχο που κάνει όλα αυτά για εμάς. Μας δίνεται η δυνατότητα και να προετοιμαστούμε, και να αγωνιστούμε και να κάνουμε προπόνηση μαζί με τα δικά σας τα παιδιά. Περιμένουμε έναν καινούργιο Τσάτουμα στην ομάδα μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πομάσκι μιλώντας στο δήμαρχο του είπε ότι στόχος είναι να γίνει η Καλαμάτα προπονητικό κέντρο και το χειμώνα δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες αφού αυτό ζητούν αθλητές από πάρα πολλές ξένες χώρες.
Από την πλευρά του δήμαρχος δήλωσε: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ, που επέλεξαν και πάλι την Καλαμάτα για να προπονηθούν. Μια πόλη που διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και καιρικές συνθήκες για προπονήσεις και αγώνες. Βεβαίως, έχουμε μπροστά μας και τα «Παπαφλέσσεια», προετοιμαζόμαστε κατάλληλα γι’ αυτό και απ’ ότι μιλήσαμε και με τον Δημήτρη Πουλόπουλο θα είναι αναβαθμισμένα εφέτος. Ως Δήμος, προφανώς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία τέτοια και τις αθλητικές διοργανώσεις διότι θεωρούμε τον αθλητισμό κοινωνικό αγαθό κι έτσι τον αντιμετωπίζουμε». Να σημειωθεί ότι στους αθλητές και τους προπονητές δόθηκαν αναμνηστικά δώρα του Δήμου.