Σάββατο, 23 Απρίλιος 2022 13:52

KALAMATA STREET POLE VAULT”: Αλμα επί κοντώ στην κεντρική πλατεία

Γράφτηκε από τον

Πλησιάζει ο χρόνος για το “Kalamata Street Pole Vault”, το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που ετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016.

Μια διοργάνωση που δεν έχει προηγούμενο στην πόλη, καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου, αγώνας άλματος επί κοντώ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Ανάλογα μίτινγκ συναντάς κανείς μόνο σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Γι’ αυτό και η πρόκληση είναι μεγάλη για έναν επαρχιακό σύλλογο, που το τολμά και ξεκινά αυτό το εγχείρημα, με απώτερο σκοπό να γίνει διεθνές μίτινγκ και να διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Το μεσσηνιακό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τους κορυφαίους επικοντιστές της χώρας, καθώς θα λάβουν μέρος ο Πέτρος Χατζίου, ο Γιάννης Ρίζος, η πρωταθλήτρια γυναικών Ελένη Πόλακ, η τρίτη στη βαθμολογία Κατερίνα Βαγενά, που έχει αγωνιστεί και με τα χρώματα του Ακρίτα, ο πρωταθλητής του δεκάθλου Παναγιώτης Μάντης, και αρκετοί άλλοι, ενώ γίνονται προσπάθειες να δώσουν το “παρών” και τέσσερις ξένοι αθλητές.
Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ακρίτας 2016 Πέτρος Παπαδόπουλος μιλώντας στην “Ε”, τονίζει ότι είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

“Από τη στιγμή που δεν θα γίνει φέτος ο αγώνας στην Αθήνα, ήταν ευκαιρία να τον πάρουμε εμείς και να τον καθιερώσουμε. Θα γίνει για πρώτη φορά σε επαρχιακή πόλη και σκοπός είναι να καθιερωθεί ως διεθνές τουρνουά.
Ηδη μιλάμε με 4 αθλητές από το εξωτερικό με σκοπό να συμμετάσχουν αυτόν τον αγώνα Από τη στιγμή που το 2020 φέραμε το επί κοντώ στην Καλαμάτα, θέλουμε να επενδύσουμε στο άθλημα. Νομίζω ότι είναι μια πολυτέλεια. Δύσκολα συναντάς κανείς στην περιφέρεια τέτοιους αγώνες. Πρωτοτυπούμε γενικότερα”, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.
Οσον αφορά τις ετοιμασίες, λέει: “Εχουμε κλείσει συμφωνία με την καλύτερη εταιρεία που αναλαμβάνει τέτοιου είδους αγώνες. Ολη η κεντρική πλατεία, θα μετατραπεί σε μια πίστα. Είμαστε σε καλό δρόμο για να είναι όλα έτοιμα στις 13 Μαΐου. Ενδέχεται να έχουμε δράσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με σχολεία και άλματα από πιο μικρά παιδιά. Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές θα έρθουν να δουν τα παιδιά της πόλης”.

Ο πρόεδρος του καλαματιανού συλλόγου εκτιμά ότι το “Kalamata Street Pole Vault” είναι “Από τα μεγαλύτερα αθλητικά και όχι μόνο γεγονότα της πόλης. Η Καλαμάτα θα ακουστεί μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Σκοπός είναι να κάνουμε νέα πράγματα με φαντασία, που θα δημιουργήσουν αίσθηση”. Και φυσικά είναι, όπως λέει και ο μεγαλύτερος αγώνας που θα διοργανώσει ο σύλλογος. “Και όχι μόνο ο Ακρίτας. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, αλλά είναι από τα μεγαλύτερα γεγονότα που θα γίνουν στην πόλη. Κορυφαίες εταιρείες πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά και σημαντικές τοπικές επιχειρήσεις, βοηθούν σε αυτό το εγχείρημα, γιατί το κόστος είναι μεγάλο”. Το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο είναι “Να έρθει να το παρακολουθήσει. Να φέρουν τα παιδιά τους, να το δοκιμάσουν, γιατί είναι κάτι που θα τους μείνει αξέχαστο. Παράλληλα με τους αγώνες θα υπάρξει η δυνατότητα να κάνουν επί κοντώ και τα μικρά παιδιά, ώστε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους”.
Ετοιμάζεται το κέντρο ρίψεων
Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 συνεχίζει να επενδύει στον κλασικό αθλητισμό και σύντομα θα μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει το δικό του κέντρο ρίψεων. “Ετοιμάζουμε ένα από τα καλύτερα κέντρα ρίψεων στην Ελλάδα, δίπλα από το εργοστάσιο “Καρέλιας”. Ενας χώρος, εύκολα προσβάσιμος. Ερχεται το δίχτυ και θα μένει ο κλωβός. Σύντομα θα είναι έτοιμο”., τονίζει ο Πέτρος Παπαδόπουλος.