Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 11:05

Επιστρέφει δυναμικά ο Γύρος της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Επιστρέφει δυναμικά ο Γύρος της Καλαμάτας

Αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι ο φετινός αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων, που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας μαζί με το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το ραντεβού έχει δοθεί για αυτό το Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, που αναμένεται να γεμίσει με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, καθώς μέχρι χθες οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει τις 1.000 τόσο για το τρέξιμο, όσο και για το δυναμικό βάδισμα των 10 χιλιομέτρων. Παράλληλα θα γίνει και παιδικός αγώνας 1.500 μέτρων.
Ο 20ος επετειακός αγώνας επιστρέφει λοιπόν δυναμικά, καθώς δεν έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας.
Να σημειωθεί ότι η διαδρομή είναι επίπεδη και γρήγορη, με τα 8 από τα 10 χιλιόμετρα να είναι δίπλα στη θάλασσα.
Οι δρομείς και οι περιπατητές θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία, θα κάνουν αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Filoxenia) και θα επιστρέψουν για τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Η συνέντευξη Τύπου

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου στα νέα γραφεία του ΣΔΥΜ, στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Χρήστος Μπένος, τόνισε ότι: “Εφθασε η ώρα της επανεκκίνησης και σιγά, σιγά, μπαίνουμε σε ρυθμούς κανονικότητας.
Μία από τις αγαπημένες συνήθειες είναι ο αθλητισμός και ο δικός σας αγώνας, ο Γύρος της Καλαμάτας. Θέλουμε να δώσουμε την ποιότητα, που μόνο εμείς ξέρουμε. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τα έσοδα θα πάνε εκεί”. Ο Χρ. Μπένος αναφέρθηκε και στα νέα γραφεία του ΣΔΥΜ, σημειώνοντας ότι αποτελούν σημείο αθλητισμού και πολιτισμού και ευχαρίστησε το δήμαρχο για την παραχώρηση του κτιρίου, αλλά και τη περιφέρεια για τη διαχρονική στήριξη.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι: “Η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί εκατοντάδες αθλητές από τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα. Είναι ένας σπουδαίος αγώνας. Μετά από δύο χρόνια είμαστε και πάλι εδώ. Στηρίζουμε τον αθλητισμό και ειδικά τον μαζικό. Σας καλούμε όλους στον αγώνα. Εγώ, αν και είχα προετοιμαστεί, θα είμαι στη Βοστώνη για υποχρεώσεις του δήμου, αλλά δεσμεύομαι για του χρόνου”.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, συνεχάρη τον ΣΔΥΜ για τον αγώνα και παρατήρησε ότι το δρομικό κίνημα βρίσκεται σε άνοδο, κάτι που βοηθά στην άμιλλα και την υγεία των πολιτών. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια θα είναι, όπως είπε, δίπλα σε ότι χρειαστεί, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα έσοδα θα δοθούν για κοινωνικούς σκοπούς.
Για τη σημασία του αγώνα μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου και η Παυλίνα Μουστάκα, συνιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου “Elysian Luxury Hotel” και Νίκος Μαλαπέτσας, πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας.
Τέλος, ο γραμματέας του ΣΔΥΜ Θύμιος Αλεξόπουλος, αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα και ευχαρίστησε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Τροχαία και για πρώτη φορά τη Δημοτική Αστυνομία, που βοηθούν σε αυτό το εγχείρημα.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους εθελοντές, που είναι όπως είπε, η καρδιά και η ψυχή ενός αγώνα, γιατί χωρίς αυτούς αυτούς, δεν μπορεί να γίνει αγώνας.