Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2022 15:10

Κύπελλο Ανδρών Χάντμπολ: Πρόωρος... τελικός με ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στην Κοζάνη!

Γράφτηκε από τον
Κύπελλο Ανδρών Χάντμπολ: Πρόωρος... τελικός με ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στην Κοζάνη!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε στην Κοζάνη στα ημιτελικά του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, σε μια πρόβα πριν τους τελικούς του πρωταθλήματος. Πυλαία εναντίον ΠΑΟΚ το άλλο ζευγάρι.

Στη «μάχη» του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κοζάνη ρίχνονται ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, με την αγωνιστική δράση να ξεκινά σήμερα (29/4) με τους δύο ημιτελικούς (15:15 και 19:15) και την αγωνία να είναι φυσικά μεγάλη για το ποιος θα σηκώσει την κούπα. Όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ3).
Όπως είναι απόλυτα λογικό, το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα στους «κιτρινόμαυρους» και τους «ερυθρόλευκους», δύο ομάδες που φέτος στο πρωτάθλημα αναδείχθηκαν δύο φορές ισόπαλες, ενώ έχουν ήδη... κλείσει ραντεβού για τους τελικούς της Handball Premier στη Χαλκίδα!

Αναφορικά με τους τέσσερις φιναλίστ, ο ΑΕΣΧ Πυλαίας είναι πρωτάρης σε Final Four, για την ΑΕΚ (4 Κύπελλα) θα είναι η 5η της συμμετοχή, ο ΠΑΟΚ (3 Κύπελλα) έφτασε τις 8 συμμετοχές ξεπερνώντας τον ΓΑΣ Κιλκίς και πλησίασε Φίλιππο και ΑΣΕ Δούκα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 9 συμμετοχές, ενώ για τον Ολυμπιακό (2 Κύπελλα) θα είναι η δεύτερη του μετά από τη διοργάνωση της Γλυφάδας, την οποία και κατέκτησε.
Η απόφαση της αστυνομίας ανέφερε ότι δεν θα εκδοθούν εισιτήρια και η είσοδος των θεατών θα γίνει μόνο με ονομαστικές προσκλήσεις, ενώ θα εκδοθούν και διαπιστεύσεις για τα ΜΜΕ και τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση. Κάθε φιναλίστ θα λάβει από 10 προσκλήσεις για τους ημιτελικούς της Παρασκευής και από 10 προσκλήσεις για τον τελικό του Σαββάτου. Η Ομοσπονδία θα εκδώσει 700 προσκλήσεις, οι οποίες και θα διατεθούν αποκλειστικά σε ανθρώπους του χάντμπολ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή 29 Απριλίου 2022
1ος ημιτελικός F4 Kυπέλλου Ανδρών
ΔΑΚ Λευκόβρυσης, 15:15 ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)
(Πατιός- Τσιάνας, Κατσίκης- Τσάκωνας)

2ος ημιτελικός F4 Κυπέλλου Ανδρών
ΔΑΚ Λευκόβρυσης, 19:15 ΑΕΚ- Ολυμπιακός (ΕΡΤ3)
(Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Κατσίκης- Τσάκωνας)
Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Τελικός F4 Kυπέλλου Ανδρών
ΔΑΚ Λευκόβρυσης 20:00 (ΕΡΤ3)
Οι κάτοχοι (13)
Φίλιππος Βέροιας 6
Ιωνικός ΝΦ 5
ΑΕΚ 4
ΑΣΕ Δούκα 4
Πανελλήνιος 3
Αθηναϊκός 3
ΠΑΟΚ 3
Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή 2
Αρχέλαος Κατερίνης 2
Βριλήσσια 2
ΒΑΟ 2
Σχολές Ξυνή
ΓΑΣ Κιλκίς

Πηγή: sport-fm.gr