Τρίτη, 17 Μάιος 2022 14:20

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για τα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα "Παπαφλέσσεια",καθώς αυτό το Σάββατο θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, το ιστορικό μίτινγκ στίβου, που διοργανώνει εδώ και δεκαετίες ο Μεσσηνιακός.

Μια διοργάνωση, που δεν έγινε πέρυσι λόγω της πανδημίας, αλλά φέτος θα είναι αναβαθμισμένη, έπειτα από την προγραμματική σύμβαση διάρκειας δύο ετών και ύψους103.000 ευρώ, που υπογράφτηκε τις προηγούμενες μέρες, μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου.
Η σύμβαση υπογράφηκε, στα γραφεία του γηπέδου του Μεσσηνιακού, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο και τον πρόεδρο του Μ.Γ.Σ. Παναγιώτη Στασινόπουλο. Σύμφωνα με αυτή, η Περιφέρεια θα διαθέσει 60.000 ευρώ για την διεξαγωγή -φέτος και του χρόνου- των “Παπαφλεσσείων”, ο Δήμος Καλαμάτας 20.000, ο Μεσσηνιακός 20.000 και το Επιμελητήριο 3.000 ευρώ.
"Με είχε στενοχωρήσει ιδιαίτερα η διακοπή των ‘Παπαφλεσσείων’, μετά από αδιάλειπτη διεξαγωγή τους επί δύο δεκαετίες, χάρη στην επίπονη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που είχαν κάνει γνωστό τον θεσμό πανελλαδικά αλλά και διεθνώς προσελκύοντας πολλά γνωστά και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού να αγωνιστούν -διαφημίζοντας έτσι την Καλαμάτα και συντελώντας επί της ουσίας και στον αθλητικό τουρισμό” σημείωσε αρχικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και πρόσθεσε: “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της προγραμματικής σύμβασης, αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος από τη δαπάνη της διοργάνωσης προκειμένου οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού να μπορούν απερίσπαστοι να προγραμματίζουν την διεξαγωγή των σημαντικών αυτών αγώνων, η οποία αποδίδει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. Πιστεύω ότι τον επόμενο χρόνο θα είμαστε έτοιμοι για μια νέα προγραμματική σύμβαση, με μεγαλύτερη διάρκεια”. O k. Nίκας αναφέρθηκε και στις εργασίες που γίνονται στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα και δεσμεύτηκε ότι θα τοποθετηθεί ακόμα ταρτάν στη νότια πλευρά του γηπέδου, ενώ θα γίνει αναβάθμιση και στον φωτισμό. Τέλος να σημειωθεί ότι δηλώσεις με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης -παρουσία, μεταξύ άλλων, των αντιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιου, Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννας Καλογεροπούλου, όπως και του προέδρου της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσου Σαρδέλη, καθώς και μελών του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού- έκαναν επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι πρόεδροι του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, καθώς και ο διευθυντής των αγώνων, ο Μεσσήνιος πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας.