Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2022 11:32

ΚΑΡΑΤΕ – ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο ο Χασανάκος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

 

Μεγάλη επιτυχία για τον Αναστάσιο Χασανάκο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε που διεξήχθη από τις 3 έως 5 Ιουνίου στο Βελιγράδι.

Ο αθλητής του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου αγωνιζόμενος με το εθνόσημο στο στήθος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Κούμιτε στην κατηγορία των ανδρών στα -67 κιλά, στην παρθενική του εμφάνιση με την εθνική ομάδα σε διεθνή διοργάνωση.
Ο αθλητής του Παμμεσσηνιακού επικράτησε στον πρώτο αγώνα με 4-3 ενός αθλητή από τη Βόρεια Μακεδονία, στη συνέχεια επιβλήθηκε με 5-1 ενός Ρουμάνου καρατέκα. Στον τρίτο αγώνα ηττήθηκε με 5-0 από τον Ελληνα πρωταθλητή Ευρώπης Διονύσιο Ξένο και στον αγώνα για την τρίτη θέση νίκησε με 3-0 τον αντίπαλο του από το Μαυροβούνιο.
Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου συμμετείχε και ο Αγγελος Μπάλλας του Παμμεσσηνιακού.
Ηταν η πρώτη του συμμετοχή με την εθνική ομάδα σε διεθνή διοργάνωση και αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες στα 13 του χρόνια.
Στον πρώτο αγώνα ο Μπάλλας παρότι ήρθε ισόπαλος με σκορ 2-2 απέναντι σε Βόσνιο πρωταθλητή, έχασε την πρόκριση, καθώς ο αντίπαλος του είχε πάρει πρώτος πόντο. Στη συνέχεια ο αντίπαλος του δεν προκρίθηκε στον τελικό, με αποτέλεσμα να μην τον τραβήξει στη διαδικασία του Ρεπασάζ για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης.
Τέλος, χαρούμενοι και περήφανοι για την επιτυχία των δύο αθλητών τους δήλωσαν ο υπεύθυνος της τεχνικής επιτροπής για το Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε στη Νότια Ελλάδα Ευάγγελος Ευθυμίου Μπούρας, ο εκπαιδευτής Ιωάννης Ευθυμίου Μπούρας, αλλά και ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας.