Τρίτη, 21 Ιούνιος 2022 12:32

“ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ”: Στα “σκαριά” διεθνείς αγώνες πάλης στην Αρχαία Μεσσήνη - Προς τιμήν του Πέτρου Θέμελη

Γράφτηκε από τον

Τη διοργάνωση διεθνούς τουρνουά πάλης κάθε χρόνο στην παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης, με την ονομασία “Πέτρος Θέμελης” σχεδιάζει ο “Αριστόδημος”, θέλοντας να τιμήσει τον άνθρωπο που έφερε στο φως την αρχαία πόλη.

“Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ξεπερνώντας μια σειρά από εμπόδια οι συνεργασίες ωρίμασαν και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο όραμα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και άλλοι φορείς μαζί με τον “Αριστόδημο” έχουμε πλέον δώσει το σήμα εκκίνησης, που θα σηματοδοτήσει την διοργάνωση των αγώνων το 2023 και την καθιέρωση του θεσμού”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο παλαιστικός σύλλογος της Μεσσηνίας και προσθέτει:
“Το εν λόγω τουρνουά φιλοδοξεί να συνδέσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, εφόσον οι αγώνες θα ξεκινούν στην Αρχαία Μεσσήνη με ένα τελετουργικό δρώμενο στην παλαίστρα, μεταδίδοντας σε όλο τον πλανήτη τη διαχρονική αξία του ανθρώπινου πολιτισμού. Πεποίθησή μας είναι, ότι ο αρχαιολογικός χώρος με την αρτιότερη σωζόμενη αρχαία παλαίστρα, ο οποίος αναδείχθηκε με την ακάματη σκαπάνη του κ. Θέμελη, το αθλητικό και πολιτιστικό μας δυναμικό, και η αυτοδιοίκηση, τοπική και περιφερειακή, αποτελούν την άριστη υποδομή και τους συντελεστές συνεργασίας για την επιτυχία του οράματος και καθιέρωση του θεσμού”.

Η συντονιστική επιτροπή

Για τη διεξαγωγή του τουρνουά συστάθηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία θα έχει την πρώτη συνάντηση το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Την επιτροπή αποτελούν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Μπάμπης Μακρής, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Μαντζούνης, η Μαρία Χριστοδημητροπούλου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.ΟΠ Β. Νικολαϊδης, ο διεθνής διαιτητής Γ. Καράμπελας, ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλος της Ε.Ε, Γιώργος Κόκκινος και ο πρώην πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής του “Αριστόδημου” Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος.