Τρίτη, 26 Ιούλιος 2022 14:43

ΠΟΛΟ - ΑΡΓΗΣ: Στα ημιτελικά του πανελληνίου στο Ναύπλιο συμμετείχε η ομάδα μίνι παίδων

Γράφτηκε από τον

Στη Γ’ Φάση και στα ημιτελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης συμμετείχε η ομάδα μίνι παίδων (Κ13) του Αργη Καλαμάτας.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Ναυπλίου από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου.
Οι μικροί πολίστες της καλαματιανής ομάδας είχαν τη δυνατότητα να παίξουν απέναντι σε παραδοσιακές ομάδες στο χώρο της υδατοσφαίρισης και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας του Άργη Καλαμάτας:
1η αγωνιστική
Αργης Καλαμάτας - Ν.Α.Ο. Κέρκυρας 3 - 12
2 η αγωνιστική
Αργης Καλαμάτας – Ν.Ο. Πατρών 5 - 18
3 η αγωνιστική
Αργης Καλαμάτας – Ν.Ο. Π. Φαλήρου 5 - 13
4η αγωνιστική
Αργης Καλαμάτας – Ν.Ο. Ναυπλίου 6 – 10
Προπονητής της ομάδας πόλο του Αργη είναι ο Κώστας Πετρόπουλος και βοηθός προπονητή ο Γιώργος Δουρδουνάς.
Η αποστολή της καλαματιανής ομάδας που απαρτιζόταν από εννέα μικρούς πολίστες, γεννημένους το 2009 και το 2010 είναι η εξής:
Γιάννης Αλμπάνης, Νίκος Αντωνόπουλος, Βασίλης Κοσικίδης, Λουκάς Μουραφέτης, Νίκος Νικόπουλος, Αντώνης Πετρόπουλος, Λούης Πετρόπουλος, Νίκος Τζιάβας και Ανδρέας Χειλάς.
Ετσι ολοκληρώθηκε η καλύτερη χρονιά στις ακαδημίες του Άργη Καλαμάτας στην υδατοσφαίριση, σε μία διαδρομή όπου οι μικροί πολίστες συμμετείχαν σε τρεις φάσεις Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, σε δύο τουρνουά, ταξίδεψαν σε διαφορές πόλεις για φιλικά παιχνίδια και έπαιξαν συνολικά 32 αγώνες.
Η ανακοίνωση του Αργη καταλήγοντας αναφέρει:
“Οι 13χρονοι πολίστες του Άργη Καλαμάτας εκπροσώπησαν επάξια το καλαματιανό πόλο για την αγωνιστική σεζόν 2021-2022 αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον για μεγαλύτερες διακρίσεις. Με το αποτέλεσμα αυτό, της συμμετοχής στα ημιτελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην κατηγορία μίνι παίδων (Κ13) - στις καλύτερες 25 ομάδες - επισφραγίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η σταθερά ανοδική πορεία των ακαδημιών του Άργη Καλαμάτας, που χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με σταθερά βήματα οικοδομεί τις επόμενες γενιές Καλαματιανών υδατοσφαιριστών που θα πρωταγωνιστήσουν στο άθλημα.
Τα τμήματα υδατοσφαίρισης της Π.Α.Ε. Αργης Καλαμάτας συνεχίζουν τις καθημερινές προπονήσεις και τη συμμετοχή σε αγώνες με διάθεση, όρεξη και όραμα για την ανάπτυξη του αθλήματος της υδατοσφαίρισης, προάγουν την εξέλιξη των νέων αθλητών πάντα με γνώμονα το «ευ αγωνίζεσθαι» και την "ευγενή άμιλλα", αλλά και αναδεικνύουν κοινωνικές πλευρές που προωθεί ο αθλητισμός”.