Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2022 16:54

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Με 5 αθλητές συμμετείχε ο Ευκλής στο “Gran Fondo Θησέας” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Με 5 αθλητές συμμετείχε ο Ευκλής στο “Gran Fondo Θησέας” (φωτό)

 

Με πέντε ποδηλάτες έλαβε μέρος ο Ευκλής στον αγώνα “Gran Fondo Θησέας”, που έγινε στις 16 Οκτωβρίου. Ο λόγος για τους Φίλιππο Λυριντζή, Μπάμπη Γκουλούση, Γιώργο Πολυπαθθέλη, Ανδρέα Γκότση και Φώτη Γκόνη.

Το “Gran Fondo Θησέας” είναι η ομορφότερη ίσως διαδρομή της φετινής σειράς αγώνων Gran Fondo, με τα τοπία (βουνό, θάλασσα, κάμπος) και τα ιστορικά μνημεία να εναλλάσσονται διαρκώς και καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Για πρώτη φορά, υπήρξαν και δυο μικρά κομμάτια χωμάτινης διαδρομής, όπως προστάζει η νέα τάση στην ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων (gravel sections) !
Οι Καλαματιανοί αθλητές βρέθηκαν λοιπόν στις Ερυθρές για τον αγώνα των 89,57 χλμ και ο Ευκλής με ανακοίνωσή του περιγράφει τις εμπειρίες τους:

“Ο αγώνας ξεκίνησε σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς στο rolling τοπίο γύρο από τις Ερυθρές, με τον Γιώργο Πολυπαθέλλη να επιτίθεται νωρίς και να καταφέρνει ξεκολλήσει από το γκρουπ, μέχρι την πρώτη μεγάλη ανηφόρα πριν την Αλυκή, όπου το γκρουπ άρχισε, να σπάει. Ο Πολυπαθέλλης πιάστηκε στη μέση της ανηφόρας από τον Λυριτζή και δύο αθλητές του Αίολου. Οι τρεις τους επέβαλαν ένα πολύ δυνατό ρυθμό, μπαίνοντας πρώτοι στις βραχώδεις κατηφόρες του Κορινθιακού Κόλπου και κάνοντας διαφορά κατάφεραν, να κάνουν νέο ξεκόλλημα με τη σειρά τους. Ο Γκουλούσης "πάτησε" δυνατά, για να ενωθεί με το νέο ξεκόλλημα, ξεκόρφησε πρώτος από το γκρουπ, αλλά δεν κατάφερε να ενωθεί με τον Λυριτζή. Ο Γκότσης πήγε μαζί με την "ουρά" του γκρουπ μέχρι το τέλος της κατηφόρας αλλά μετά χάθηκε η επαφή.

Γκουλούσης και Γκότσης βρέθηκαν να κάνουν ατομική χρονομέτρηση, αφού έμειναν λίγο μόνοι τους μέχρι να βρουν άλλους αθλητές, ενώ ο Λυριτζής ακολούθησε το ρυθμό των αθλητών του Αίολου στο ξεκόλλημα μέχρι και τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα. Ο ρυθμός στα κόκκινα όμως τον "στέγνωσε", ξέμεινε από ενέργεια και χάνοντας την επαφή με το ξεκόλλημα πιάστηκε από τους αθλητές που ακολουθούσαν. Ο Πολυπαθέλλης ατύχησε και ταλαιπωρήθηκε από σκασμένο λάστιχο στη μέση περίπου της διαδρομής. Τελικά ο Λυριτζής με όση ενέργεια είχε κατάφερε να τερματίσει σε άλλο ένα βάθρο στην 2η θέση της κατηγορίας 35-39 ετών. Ο Γκουλούσης πηγαίνοντας σε τελικό σπριντ κέρδισε την 5η θέση στην 40-45 ετών, ενώ ο Γκόνης στην ίδια κατηγορία ήταν 13ος.
Ο Γκότσης πιάνοντας με "ατομική χρονομέτρηση" ένα μπροστινό γκρουπ στο πρώτο χωμάτινο τομέα, 10 χλμ. πριν τον τερματισμό, πήρε την 6η θέση στην κατηγορία 50-55 ετών.
Ήταν το τελευταίο Granfondo της χρονιάς και ίσως το πιο όμορφο, σε μια διαδρομή που τα είχε όλα: rolling, ανηφόρες, κατηφόρες και πάνω απ' όλα ένα πανέμορφο τοπίο !”.