Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2022 11:56

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Ολα έτοιμα για το “5ο Ancient Messene Open”

Γράφτηκε από τον

Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, το “5ο Ancient Messene Open” θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη έως την Κυριακή στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Buca Beach Resort στην παραλία της Ανάληψης.

Πρόκειται για το μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα, που δεν έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Φέτος όμως επιστρέφει δυναμικά, καθώς θα λάβουν μέρος 30 αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες. Το τουρνουά έχει εμπνευστεί ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Μεσσήνης κάλεσε τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες.
“ Επιτέλους επανέρχεται το τουρνουά μετά από δύο χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Πολλοί αθλητές έχουν έρθει και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχουμε και νέες συμμετοχές. Κάτι που σημαίνει ότι μεγαλώνει ο κύκλος των επισκεπτών”, σημείωσε αρχικά ο Γ Λαζαρίδης και στάθηκε στο γεγονός ότι: “Υπάρχει ενδιαφέρον από σχολεία. Θέλουμε να έρθουν τα παιδιά να τους μιλήσουμε για την προσβασιμότητα και το πως αντιμετωπίζουμε την αναπηρία. Πρέπει να περνάμε μηνύματα. Καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες”.
Ο Γ. Λαζαρίδης ανέφερε ακόμα ότι οι αθλητές θα επισκεφθούν το Σάββατο το πρωί και την Αρχαία Μεσσήνη, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου, ενώ θα υπάρχουν δρομολόγια για Καλαμάτα και Μεσσήνη.

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει αύριο, ενώ η δράση στα 7 συνολικά γήπεδα που διαθέτει το ξενοδοχείο Buca Beach Resort θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί με αγώνες για το μονό ανδρών, γυναικών και διπλό. Οι προκριματικοί αγώνες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή από τις 9.30 το πρωί έως το απόγευμα, ενώ το Σάββατο θα γίνουν οι ημιτελικοί και στις 7 το απόγευμα οι απονομές για όσες κατηγορίες έχουν ολοκληρωθεί. Ο τελικός στο μονό ανδρών θα γίνει την Κυριακή το πρωί.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος χαρακτήρισε μοναδικό αθλητικό γεγονός, το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο. “Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε τέτοια γεγονότα. Αθλητές που έχουν ψυχικό σθένος, δύναμη, πίστη και που αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αμαξίδιο. Είναι ένα κίνητρο να βελτιώσουμε τους χώρους και να παραδειγματιστούμε. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Λαζαρίδη για την πρωτοβουλία”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος. “” Είναι μια μοναδική εκδήλωση στον κόσμο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Λαζαρίδη που είναι η ψυχή και ο οραματιστής αυτής της διοργάνωσης. Είναι σημαντικό γεγονός για την περιοχή και πρέπει να στηρίξουμε τέτοια άτομα. Μας κάνει καλύτερους σαν ανθρώπους. Η περιφέρεια είναι κοντά και βοηθά”.