Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 17:50

ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στο τουρνουά ράπιντ του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στο τουρνουά ράπιντ του ΝΟΚ

Με τη συμμετοχή 20 σκακιστών διεξήχθη το 18ο τουρνουά ράπιντ εστιατόριο “Ακτή ΝΟΚ” στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν τέσσερις σκακιστές με τέσσερις βαθμούς στους πέντε αγώνες. Με βάση τα κριτήρια, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Μπούρας (χρυσό μετάλλιο), την 2η θέση ο Μανώλης Μουτζούρης (αργυρό μετάλλιο) και την 3η θέση ο Σταμάτης Καλογεράκος (χάλκινο μετάλλιο).

Την πρώτη θέση στις γυναίκες πήρε η Ανδριάνα Αθανασοπούλου (χρυσό μετάλλιο), ενώ πρώτος στην κατηγορία έως 12 ετών αναδείχθηκε ο Δημήτριος Παπανικολόπουλος (χρυσό μετάλλιο).
Στο μεταξύ, αθλητές της σκακιστικής ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα λάβουν μέρος στα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα της ΕΣΣΠΕΠ 2023 από σήμερα έως και την Κυριακή, όπου θα αναδειχθούν πρωταθλήτριες και πρωταθλητές ΕΣΣΠΕΠ ανά κατηγορία (8, 10, 12, 14 και 16 ετών). Εκ μέρους του τμήματος γίνεται προσπάθεια για την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση.
Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στην Κόρινθο με συνδιοργάνωση ΕΣΣΠΕΠ, ΣΑΚ Αργοναύτη και Δήμου Κορίνθου. Οι υπεύθυνοι του τμήματος καθώς και οι αθλητές ευχαριστούν το Δήμο Καλαμάτας και προς την Εταιρεία Καρέλια Α.Ε. και ιδιαίτερα τον Στάθη Καρέλια, για την υποστήριξή τους προς την Σκακιστική Ακαδημία. Χάρη στην ευγενική υποστήριξή τους μπορούν οι αθλητές της ακαδημίας να έχουν επιπλέον προπονήσεις καθώς και να συμμετέχουν σε αγώνες μεγάλου κόστους. Οι καλαματιανοί αθλητές θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αξιοπρεπείς εμφανίσεις με απώτερο στόχο και τις διακρίσεις.