Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 16:54

Στον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας και οι “Special Olympics Hellas”

Γράφτηκε από τον
Στον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας και οι “Special Olympics Hellas”

Δυναμικό “παρών” στον 21ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο, θα δώσουν οι αθλητές των “Special Olympics Hellas”, από την Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Σπάρτη και τον Πύργο.


Τον αγώνα που έχει σύνθημα “Τρέξε και βάδισε”, διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
Να σημειωθεί ότι ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων, Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, με τον οποίο τα “Special Olympics Hellas” έχουν συνεργασία μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος που πραγματοποιείται με τη στήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Ο αγώνας διεξάγεται για 21η χρονιά στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Θα γίνουν αγώνες Δρόμου 10 χλμ. και Δυναμικό Βάδισμα 10 χλμ., ενώ στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα διεξαχθεί αγώνας 1,5 χιλιομέτρου, στον οποίο θα συμμετάσχουν και αθλητές των Τοπικών Προγραμμάτων των “Special Olympics Hellas”.
Η διαδρομή είναι μετρημένη και πιστοποιημένη από την World Athletics και την AIMS. Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι αθλητές των “ Special Olympics” είναι προσκεκλημένοι σε τραπέζι φιλοξενίας από τον ΣΔΥΜ. Ο Δρομικός Αγώνας Καλαμάτας έχει καταστεί θεσμός για τη Μεσσηνία, αναδεικνύοντας τις αρχές που πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες, όπως καλλιέργεια του πνεύματος, εξευγενισμό της ψυχής και σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις. Διοργανωτής είναι όπως προαναφέραμε ο ΣΔΥΜ και συνδιοργανωτές ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΣΛΜΑ-Υ.