Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 13:13

Κορυφαίοι επικοντιστές για προετοιμασία στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Κορυφαίοι επικοντιστές για προετοιμασία στην Καλαμάτα (βίντεο)

Την Καλαμάτα επέλεξαν και φέτος για προετοιμασία ο ομοσπονδιακός προπονητής στο άλμα επί κοντώ Μανώλης Καραγιάννης και οι αθλητές της εθνικής ομάδας Ελένη Πόλακ και Βασίλης Χαντζίου. Μαζί τους ήταν και η Ντέμετ Παρλάκ από την Τουρκία, η Ναάμα Μπερνστάιν από το Ισραήλ και η νεαρή Ελέσα Νιστριτσάκη.

Η παραπάνω επίλεκτη ομάδα αναχώρησε χθες από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έπειτα από παραμονή 10 ημερών. Στις 12 Μαΐου όμως, θα είναι ξανά εδώ, καθώς ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 διοργανώνει στην κεντρική πλατεία για δεύτερη χρονιά αγώνα άλματος επί κοντώ.
“Είναι η δεύτερη χρονιά που ερχόμαστε για προετοιμασία στην Καλαμάτα. Θα κάνουμε στην πόλη και τον αγώνα “Street Pole Vault”. Εδώ έχει πάρα πολύ καλό καιρό, κάτι που δεν βρίσκουμε εύκολα. Είναι πολύ καλές οι συνθήκες για να κάνουμε έξω τα άλματά μας. Το περιβάλλον και οι εγκαταστάσεις μας βοηθούν”, λέει στην “Ε” ο Μανώλης Καραγιάννης για τις εντυπώσεις του από την Καλαμάτα.

 


Ο ομοσπονδιακός προπονητής σημείωσε ότι στον αγώνα που διοργανώνει ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016: “Θα δούμε όλα τα ονόματα της εθνικής ομάδας στα αγόρια, πλην από ότι ξέρω του Εμμανουήλ Καραλή. Θα έρθει ο Σλοβένος πρωταθλητής, δύο αθλητές από Ιταλία, ενώ προσπαθούμε να φέρουμε και έναν αθλητή από Κροατία. Θα είναι φυσικά και η αθλήτριά μου, η Ελένη Πόλακ και πολλά μικρά παιδιά για να γνωρίσουν αυτό το άθλημα”. Ο Μανώλης Καραγιάννης σημείωσε ότι στη Μεσσηνία υπάρχουν ταλέντα στο άλμα επί κοντώ, αλλά πρέπει, όπως είπε, να βρεθεί κάποιος προπονητής για να ξεκινήσει εδώ το άθλημα. Οσον αφορά την Ελένη Πόλακ, ο προπονητής της τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, ενώ υπάρχει και το ευρωπαϊκό κύπελλο και φυσικά του χρόνου οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αναφερόμενος στον Βασίλη Χαντζίου που έχει επίδοση 5, 55 μ., ο κ. Καραγιάννης δήλωσε ότι στόχος είναι ένα άλμα πάνω από 5,70 μ ώστε να διεκδικήσει την είσοδό του στους μεγάλους αγώνες.
Στην “Ε” μίλησε και η Ελένη Πόλακ, σε ένα διάλειμμα της προπόνησης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε λόγο για φοβερές συνθήκες στην Καλαμάτα. “Ηρθαμε και πέρυσι και κάναμε την προετοιμασία μας. Είμαστε πάντα ευχαριστημένοι. Γι’ αυτό ξαναερχόμαστε. Εχει πολύ καλές συνθήκες, αρκετά καλό αέρα για εμάς τους επικοντιστές ώστε να δουλέψουμε περισσότερα άλματα και να κάνουμε τεχνική”.
Η Ελένη Πόλακ θα δώσει το “παρών” και στον αγώνα που θα γίνει σε δύο ακριβώς εβδομάδες στην Καλαμάτα. “Φέτος, ελπίζω να έχω μια καλύτερη εμφάνιση. Πέρυσι δεν πήγα καλά, είχα έναν τραυματισμό. Ο αγώνας θα έχει και ξένους αθλητές, άρα ανταγωνισμό και καλύτερες επιδόσεις. Είναι ένα πολύ ωραίο γεγονός για να το παρακολουθήσει και ο κόσμος”, σημείωσε η Ελένη Πόλακ που προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας στο μυαλό της και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
“Προετοιμάζομαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω και το όριο της Ολυμπιάδας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πιάσουμε τους στόχους μας. Ελπίζω να κάνω κάτι παραπάνω από το ατομικό μου ρεκόρ, που είναι 4,71”.