Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 13:13

Σήμερα ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Σήμερα ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

Η ώρα για τον 21ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας έφθασε.

Μικροί και μεγάλοι έχουν σήμερα ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στις 6.30 το απόγευμα θα δοθεί η εκκίνηση για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων με τρέξιμο και βάδην, ενώ θα γίνει και παιδικός αγώνας (1,5 χιλιόμετρο), που είναι αφιερωμένοι στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας και μέρος των εσόδων θα δοθούν για τις δράσεις του συλλόγου.

Αφετηρία και τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία, που αναμένεται να γεμίσει, καθώς υπολογίζεται να τρέξουν πάνω από 2.000 άτομα. Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
Η διαδρομή των 10 χλμ. είναι και παραλιακή, με τους δρομείς να φτάνουν μέσω της Ναυαρίνου μέχρι το “Φιλοξένια” και να κάνουν αναστροφή, ενώ ο παιδικός αγώνας θα διασχίσει την Αριστομένους, μέχρι την Μακεδονίας και θα υπάρχει αναστροφή για τους μικρούς δρομείς που θα τρέξουν μόνοι τους ή με τους γονείς τους. Τέλος, να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία Καλαμάτας και το Λιμεναρχείο.