Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 15:04

ΑΙΟΛΟΣ: Διοργάνωσε ιστιοπλοϊκό τριήμερο στη μνήμη του Γεωργίου Α. Καρέλια

Γράφτηκε από τον
ΑΙΟΛΟΣ: Διοργάνωσε ιστιοπλοϊκό τριήμερο στη μνήμη του Γεωργίου Α. Καρέλια


Για 24η συνεχόμενη χρονιά ο Ν.Α.Σ. Καλαμάτας “Ο Αίολος” διοργάνωσε ιστιοπλοϊκό τριήμερο ανοιχτής θαλάσσης στο μεσσηνιακό κόλπο, προκειμένου να τιμήσει την μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Α. Καρέλια.


Στους αγώνες που έγιναν από 3 έως 5 Ιουνίου, συμμετείχαν συνολικά εννέα σκάφη. Την πρώτη θέση κατέλαβε το σκάφος ‘Blue Line’ με κυβερνήτη τον Γ. Δρακόπουλο, δεύτερο ήταν το “Μarialena’ με κυβερνήτη τον Α. Μάλλιο και τρίτο το ‘Elmesky” με κυβερνήτη τον Ε. Αναγνωσταρά. Τα σκάφη εκκίνησαν το Σάββατο από την Καλαμάτα και τερμάτισαν το απόγευμα στην Κορώνη, όπου και έγινε η απονομή των επάθλων του πρώτου σκέλους σε
εκδήλωση- προσφορά του συλλόγου επαγγελματιών και του πολιτιστικού συλλόγου Κορώνης. Τα
μέλη των πληρωμάτων διανυκτέρευσαν στην Κορώνη. Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι τα σκάφη εκκίνησαν με προορισμό την Φοινικούντα, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει η απονομή του δεύτερου σκέλους. Δυστυχώς όμως, οι καιρικές συνθήκες (κόπηκε ο αέρας) δεν επέτρεψαν σε κανένα σκάφος να τερματίσει. Παρόλα αυτά στην Φοινικούντα υποδέχθηκαν τα σκάφη ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου καθώς
και ο πρόεδρος των επαγγελματιών Φοινικούντας. Τα μέλη των πληρωμάτων, αφού διανυκτέρευσαν στην Φοινικούντα την Δευτέρα το πρωί εκκίνησαν για την Καλαμάτα, όπου και ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Η απονομή των επάθλων στους νικητές του τρίτου σκέλους και της γενικής βαθμολογίας, θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στις 9 το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Αίολου, ενώ μετά τις απονομές θα ακολουθήσει δεξίωση για τους συμμετέχοντες και τους καλεσμένους.
Στο ιστιοπλοϊκό τριήμερο συμμετείχαν ακόμα τα σκάφη “Αlexandra” που πήρε την 4η θέση, “Αlkyon” -5η θέση, “Hibiskus” – 6η θέση, “Οlvido III” – 7η θέση, “Μakedon” -8η θέση και “Εllinas” – 9η θέση.