Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 15:43

Τουρνουά πάλης στην άμμο διοργάνωσε ο Αριστόδημος

Γράφτηκε από τον
Τουρνουά πάλης στην άμμο διοργάνωσε ο Αριστόδημος

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο το διασυλλογικό τουρνουά πάλης στην άμμο, που διοργάνωσε ο Α.Σ.Μ. Αριστόδημος στις “Αμμοθίνες”, στο Πετροχώρι Πυλίας.

Στο διασυλλογικό αναπτυξιακό πρωτάθλημα πάλης στην άμμο (beach wrestling) συμμετείχαν πέντε σύλλογοι και συνολικά 90 αθλητές και αθλήτριες.
Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Α.Σ.Μ. Αριστόδημος, Παλαιστικός Σπάρτης, Ατλας Σαλαμίνας, Τιτάν Πύργου και Λεωνίδας Σπάρτης.
Νέοι αλλά και έμπειροι αθλητές πάλεψαν με μεγάλο ανταγωνισμό και πάθος, σε ένα όμορφο περιβάλλον, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όσους παρευρέθηκαν.
“Η πάλη στην άμμο είναι μια εκδοχή της ολυμπιακής πάλης, προσαρμοσμένη σε συνθήκες παραλίας, δίνοντας μια ευκαιρία στο άθλημα να ξεφύγει από τον κλειστό χώρο των γυμναστηρίων και να γίνει προσιτό σε όλους. Εμφανίστηκε το 2006 στην πόλη της Κατερίνης και από τότε εκεί γίνονται και τα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης επιδίωξε και κατάφερε το 2013 να αναγνωριστεί το άθλημα από τη ΓΓΑ και από τότε η πάλη στην άμμο αποκτά μια συνεχώς εξελισσόμενη και ανερχόμενη δυναμική.
Ειδικότερα, επειδή το άθλημα της πάλης είναι ανεπτυγμένο κυρίως σε βόρειες χώρες, η εκδοχή της πάλης σε παραλίες, ανοίγει ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα μας με τις πανέμορφες και ανεξάντλητες μεσογειακές παραλίες”, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Αριστόδημος και συνεχίζοντας μιλά για τους στόχους του: “Πρόθεση του Αριστόδημου, σε στενή συνεργασία με την ΕΛΟΠ και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο αλλά και όχι μόνο, είναι η δυναμική παρουσία του αθλήματος στις παραλίες μας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους, να γνωρίσουν το άθλημα της πάλης, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

Ως Α.Σ.Μ. Αριστόδημος ευχαριστούμε θερμά την ΕΛΟΠ για την υποστήριξη, τους συλλόγους και τους αθλητές που συμμετείχαν, τους γονείς και συνοδούς των αθλητών που έδωσαν το παρόν, τους διαιτητές, τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τέλος τις “Αμμοθίνες” για τη φιλοξενία.

Κάπως έτσι συνεχίζουμε δυναμικά προωθώντας το άθλημά μας είτε σε κλειστά γυμναστήρια τη χειμερινή περίοδο είτε στις παραλίες μας το καλοκαίρι.
Τέλος του μήνα τελειώνει και η φετινή σεζόν. Ευχόμαστε σε όλους σας επιτυχίες σε όλους τους στόχους σας και να χαρείτε τις καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς περιττά κιλά. Καλό καλοκαίρι και ευχόμαστε και του χρόνου ακόμα καλύτερα”.