Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 11:21

ΣΚΑΚΙ: Σε διεθνές τουρνουά ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Σε διεθνές τουρνουά ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας

Στην Ικαρία θα βρίσκεται από σήμερα το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, προκειμένου να πάρει μέρος στο 46ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά “Ικαρος 2023” που θα διεξαχθεί από 9 έως 17 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.

Ο ΝΟΚ θα συμμετάσχει με 12 αθλητές στον εν λόγω τουρνουά, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Ικαρίας με τον Σ.Ο. Ικαρίας.
Αναλυτικά θα συμμετάσχουν οι: Πουλόπουλος Ηλίας, Αθανασόπουλος Θοδωρής, Βέκκος Χρήστος, Κυριακόπουλος Νίκος, Πετροπουλέας Νικόλας, Μαστορίδης Άγγελος, Μπαλόκας Δημήτρης,
Λούκα Μαριάνθη, Κουντούρη Χριστίνα, Βασιλοπούλου Άννα, Διακουμέας Αριστοφάνης και Περράκης Πολυχρόνης, ενώ προπονητής είναι ο Θοδωρής Τσεκούρας. Ακόμα στην αποστολή θα βρίσκονται και γονείς αθλητών. Η αποστολή του ΝΟΚ θα αναχωρήσει τα ξημερώματα της Κυριακής και αναμένεται να φθάσει στον Αγιο Κήρυκο στις 2 το μεσημέρι. Ο πρώτος γύρος του τουρνουά θα διεξαχθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα.
Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 9 γύρων για τον Α’ όμιλο και 7 γύρων για τον Β’ όμιλο και πάντα σύμφωνα με τους κανόνες της FIDE. Χρόνος σκέψης 90’+30’’ για κάθε κίνηση, για κάθε παίχτη από την πρώτη κίνηση και μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Παράλληλα θα διεξαχθούν πολλές εκδηλώσεις, όπου θα συμμετάσχουν και αθλητές της Καλαματιανής αποστολής.
“Είναι μία ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία για όλους τους αθλητές, κυρίως για
την αγωνιστικής τους αναβάθμιση. Η έφορος καθώς και οι αθλητές ευχαριστούν θερμά την Εταιρεία Καρέλια Α.Ε. και ξεχωριστά τον κ. Στάθη Καρέλια που ως Χρυσός Χορηγός είναι πάντα
δίπλα στο Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΟΚ.