Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 12:42

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Δεύτερη θέση για Λαζαρίδη στο πρώτο τουρνουά στην Πορτογαλία

Γράφτηκε από τον
ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Δεύτερη θέση για Λαζαρίδη στο πρώτο τουρνουά στην Πορτογαλία

 

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Λαζαρίδης στην Πορτογαλία.

Ο καλαματιανός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο και Νο2 στο ταμπλό,πήρε τη δεύτερη θέση στο διπλό ανδρών με συμπαίκτη τον Βρετανό Άντριου Πίνι, χάνοντας στον τελικό του Σαββάτου από τους Μπούκαλα και Μέσεγκερ.
Ο Λαζαρίδης παραμένει στην Πορτογαλία, καθώς ξεκίνησε από χθες στην πόλη Σετούμπαλ το δεύτερο τουρνουά στο οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή.
Το πρώτο ήταν το «X Open Baia De Setubal», όπου το ελληνοβρετανικό δίδυμο στον προχθεσινό τελικό ηττήθηκε από το ισπανο-πολωνικό δίδυμο των Γιακούμπ Ντομινίκ Μπούκαλα (Πολωνός) και Ενρίνκε Σίσκαρ Μέσεγκερ (Νο1, στο ταμπλό) με 2-1 σετ, μετά από συναρπαστικό αγώνα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο σετ που το πήραν ο Λαζαρίδης με τον Πίνι με 7-6, είχε διάρκεια 1,5 ώρα! Στη συνέχεια το δεύτερο σετ πήραν οι Μπούκαλα- Μέσεγκερ με 6-0 και το τρίτο και τελευταίο σετ κρίθηκε στο tie break με το σκορ να φθάνει στο 10-4 με το ισπανο-πολωνικό δίδυμο να είναι οι νικητές.
Το δεύτερο τουρνουά που θα πάρει μέρος ο Έλληνας πρωταθλητής διεξάγεται στην ίδια πόλη της Πορτογαλίας και είναι το «CTS 75th Anniversary Wheelchair International Open» (9-12/7), με αντίπαλο τον Πορτογάλο Ζοάο Σανόνα, τον οποίο αντιμετώπισε και στο ατομικό του συγκεκριμένου τουρνουά και τον είχε νικήσει με 2-0 σετ (6-0, 6-0) και πέρασε στα προημιτελικά.