Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 11:40

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: Ανοδος στην Α2 κατηγορία για τον Αργη Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: Ανοδος στην Α2 κατηγορία για τον Αργη Καλαμάτας

Σπουδαία επιτυχία για τον Αργη Καλαμάτας που πανηγύρισε χθες την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών πόλο για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Χθες το απόγευμα ο Αργης αντιμετώπισε στον τελικό το Μαρούσι για την κατάκτηση του τίτλου, όμως ηττήθηκε με 12-8 και η πρώτη θέση κατέληξε στην Αθηναϊκή ομάδα. Το τρίτο εισιτήριο ανόδου κατέκτησε ο Φοίβος. 
Ο καλαματιανός σύλλογος τα πήγε περίφημα στην τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β' εθνικής ανδρών που διεξήχθη από την Παρασκευή μέχρι χθες στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.
Ο Αργης αφού νίκησε στην πρεμιέρα τον Μίλωνα με 6-5 και το Σάββατο τον ΝΟ ΑΓ. Νικολάου με σκορ 5-4, έπαιξε χθες το πρωί στον
πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής με αντίπαλο τον ΠΑΣ Φοίβο, επικρατώντας με 10-5 και κατακτώντας το ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου στην Α2 κατηγορία.
Ετσι τη νέα σεζόν ο Αργης θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ενώ αντιθέτως ο ΝΟΚ που συμμετείχε κι αυτός στην τελική φάση δεν τα κατάφερε μιας και κατέκτησε την τρίτη θέση του β’ ομίλου, ισοβαθμώντας στους 4 βαθμούς με τον ΠΑΣ Φοίβο.
Η εξέλιξη του αγώνα Άργης Καλαμάτας - ΠΑΣ Φοίβος ανά περίοδο ήταν η εξής: 2–1, 5-3, 8-4, 10 – 5
Η σύνθεση που παρατάχθηκε ο Αργης στην τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β' εθνικής ανδρών ήταν η εξής: Σιαμανδούρας, Γιαννακέας, Κλαψιάνος, Κρανιδιώτης, Κ. Τσιότσιος, Χειλάς, Καλογρίδης, Σαμαράς, Ψιρογιάννης, Φαναριώτογλου, Κολλάρος, Πετρόπουλος, Φιρφιλιώνης και Χρ. Τσιότσιο.
Στο ματς με τον Φοίνο 5 γκολ πέτυχε ο Χρήστος Τσιότσιος, 2 γκολ ο Γιώργος Σαμαράς και από ένα οι Δημήτρης Κλαψιανός, Κώστας Τσιότσιος και Μάρκελλος Κολλάρος.

Το πανόραμα της τελικής φάση της Β’ εθνικής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΚ Ροή – ΝΟ Αγ. Νικολάου 6-6, Άργης Καλαμάτας – Μίλωνας 6-5, ΣΚ Ροή – Μίλων 5-12, Άργης Καλαμάτας – ΝΟ Αγ. Νικολάου 5-4, Άργης Καλαμάτας – ΣΚ Ροή 6-8, ΝΟ Αγ. Νικολάου – Μίλων 7-13.

Η Βαθμολογία
1. Άργης Καλαμάτας 6
-. Μίλων 6
…………………………..
3. ΣΚ Ροή 4
4. ΝΟ Αγ. Νικολάου 1

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΣ Φοίβος – ΧΑΝΘ 8-9, Μαρούσι ΑΣ – ΝΟ Καλαμάτας 9-9, ΠΑΣ Φοίβος – ΝΟ Καλαμάτας 11-9, Μαρούσι ΑΣ – ΧΑΝΘ 13-6, Μαρούσι ΑΣ – ΠΑΣ Φοίβος 10-10, ΧΑΝΘ – ΝΟ Καλαμάτας 6-8.

Η Βαθμολογία
1. Μαρούσι ΑΣ 5
2. ΠΑΣ Φοίβος 4
…………………….
-. ΝΟ Καλαμάτας 4
4. ΧΑΝΘ 3

Ημιτελικοί
Άργης Καλαμάτας – ΠΑΣ Φοίβος 10-5
Μίλων – Μαρούσι ΑΣ 12-6

Τελικοί

(Μεγάλος) Μαρούσι - Αργης Καλαμάτας 12-8

(Μικρός) ΠΑΣ Φοίβος - Μίλων 12-11