Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 14:56

Θετική παρουσία ο Ευκλής στο πανελλήνιο ποδηλασίας

Γράφτηκε από τον
Θετική παρουσία ο Ευκλής στο πανελλήνιο ποδηλασίας

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου Μάστερ, που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην Τρίπολη συμμετείχε ο Ευκλής.

Ο καλαματιανός σύλλογος έλαβε μέρος με τέσσερις αθλητές στους αγώνες που έγιναν 8 και 9 Ιουλίου, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και με την υποστήριξη του Π.Ο. Τρίπολης. Ο Ευκλής είχε θετική παρουσία, καθώς την πρώτη μέρα στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης (ΤΤ) των 18,7 χλμ. ο Γιώργος Πολυπαθέλλης κατετάγη 9ος στην κατηγορία του, Μάστερ Β΄. Την Κυριακή στον αγώνα Αντοχής των 105,9 χλμ. ο Φίλιππος Λυριντζής τερμάτισε 4ος (Μάστερ Α΄), ο Γιώργος Πολυπαθέλλης 13ος (Μάστερ Β΄) και ο Φώτης Γκόνης 45ος (Μάστερ Β΄). "Όπως μας δήλωσαν οι ποδηλάτες, σίγουρα ήταν ένα δύσκολο διήμερο για αυτούς, παρ΄ όλα αυτά όμως ευχαριστήθηκαν την χάραξη της διαδρομής και την φιλοξενία του Π.Ο. Τρίπολης", σημειώνει η ανακοίνωση του Ευκλή.


Εκτος ο Γκότσης σε διεθνή αγώνα στη Ρουμανία

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Γκότσης συμμετείχε σε διεθνή ποδηλατικό αγώνα αγώνα στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας. Ο αγώνας με την ονομασία Transfăgărășan Challenge 2023, έγινε στις 7 Ιουλίου στα πλαίσια του 2ου ΕΤΑΠ του Διεθνούς Γύρου Σιμπίου.
Ο έμπειρος αθλητής του Ευκλή έτρεξε το τελευταίο δύσκολο ανηφορικό κομμάτι του ΕΤΑΠ καταφέρνοντας, να τερματίσει σε αυτόν τον απαιτητικό αγώνα 6ος στην κατηγορία Β4 (50 - 59 ετών). Ο Ανδρέας Γκότσης δήλωσε, ότι είναι ικανοποιημένος από την θέση, που κατέκτησε, αφού ξεκίνησε από τα 520 μ. υψομετρικά και ανεβαίνοντας στα 2.037 μ. ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα.
Συνολικά πήραν εκκίνηση 555 αθλητές, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι από διάφορες χώρες σε όλες τις κατηγορίες και τερμάτισαν 443 ποδηλάτες. Στο Γύρο του Σιμπίου στα πλαίσια του οποίου διοργανώθηκε και ο Διεθνής αγώνας Transfăgărășan Challenge έτρεξαν μεταξύ άλλων και επαγγελματικές ομάδες, όπως η Bora-Hansgrohe και η Lotto Dstny.