Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 11:11

Επιτυχίες του ΝΟΚ σε διεθνές τουρνουά σκακιού

Γράφτηκε από τον
Επιτυχίες του ΝΟΚ σε διεθνές τουρνουά σκακιού

Με 12 αθλητές και αθλήτριες έλαβε μέρος ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας στο 46ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά όπεν "Ικαρος", που διεξήχθη στην Ικαρία.

H καλαματιανή αποστολή βραβεύτηκε μάλιστα ως η πιο πολυπληθής, η πιο αγωνιστική καθώς και για το αθλητικό ήθος των αθλητών της, αλλά και για τα αποτελέσματα και τις εξαιρετικές παρτίδες.

Αναλυτικά στον Α’ όμιλο αγωνίστηκαν οι εξής: Αθανασόπουλος Θοδωρής, Πουλόπουλος Ηλίας, Λούκα Μαριάνθη, Περράκης Πολυχρόνης, Διακουμέας Αριστοφάνης και Κοντοκάνης Ανδρέας. Στον Β’ όμιλο αγωνίστηκαν οι: Βέκκος Χρήστος, Μαστορίδης Άγγελος, Κυριακόπουλος Νίκος, Πετροπουλέας Νικόλας, Κουντούρη Χριστίνα και Βασιλοπούλου Άννα. Μαζί τους ήταν και ο Θοδωρής Τσεκούρας ο οποίος ήταν υπεύθυνος εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας για την προετοιμασία τους καθώς και για την ανάλυση των παρτίδων τους.
Οι διακρίσεις που είχαν οι αθλητές του ΝΟΚ ήταν οι εξής:
Στον Α’ όμιλο
Ο Θοδωρής Αθανασόπουλος πήρε χάλκινο μετάλλιο στην U18 και κατέλαβε την 14η θέση της γενικής κατάταξης. Στον τελευταίο (9ο γύρο) αν κέρδιζε θα ήταν στα μετάλλια της γενικής κατηγορίας.
Ο Ηλίας Πουλόπουλος πήρε χάλκινο μετάλλιο στην U20 και κατέλαβε την 18η θέση στην γενική κατάταξη. Οι δύο παραπάνω παίχτες έγιναν δεκτοί στον Α’ όμιλο παρ’ ότι δεν είχαν τους βαθμούς ELO που προέβλεπε η προκήρυξη και τελικά απέδειξαν ότι το άξιζαν.
Στον Β’ όμιλο
Ο Χρήστος Βέκκος κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην U18 και την 1η θέση της γενικής κατάταξης.
Ο Αγγελος Μαστορίδης κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην U16
Ο Νίκος Κυριακόπουλος κέρδισε αργυρό μετάλλιο στην U14 και κατέλαβε την 17η θέση της γενικής κατάταξης.
Η Χριστίνα Κουντούρη κέρδισε αργυρό μετάλλιο στην U14 και η Αννα Βασιλοπούλου κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην U16


Συμμετοχές στα τουρνουά
σε Κρήτη και Καβάλα

Στο μεταξύ από την Τετάρτη διεξάγεται στην Παλαιόχωρα Κρήτης, το 15ο διεθνές τουρνουά open, που ολοκληρώνεται στις 26 Ιουλίου με 350 συμμετοχές από πολλές χώρες. Τον Ναυτικό Ομιλος Καλαμάτας εκπροσωπεί ο Παναγιώτης Θωμαϊδης. Ακόμα στο 32ο διεθνές Open της Καβάλας (28/7 – 4/8) θα λάβει μέρος ο σκακιστής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Μάτιτσκα Χάϊνς και στο 27ο διεθνές open της Νίκαιας (1/9 – 8/9) θα λάβουν μέρος 8 αθλητές του σκακιστικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.


Ξεκίνησαν τα σεμινάρια του ΝΟΚ


Σκακιστικά σεμινάρια για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους πραγματοποιεί το τμήμα του ΝΟΚ από τις 18 Ιουλίου (ολοκληρώνεται στις 28/7) τα οποία περιλαμβάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα με στόχο την βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των αθλητών. Τα σεμινάρια γίνονται τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Ακόμα αυτή την Κυριακή και την επόμενη θα γίνουν τουρνουά ράπιντ και τουρνουά blits, αντίστοιχα.