Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 12:29

Με επιτυχία ο 7ος Γύρος Κοντοβουνίων

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία ο 7ος Γύρος Κοντοβουνίων

Ο Παναγιώτης Καρούτζος ήταν ο νικητής στον 7ο Γύρο Κοντοβουνίων, που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Κορομηλιά Μεσσηνίας, ενώ στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Ιουστίνα Μαυροπούλου.

Τον παραπάνω αγώνα δρόμου, διοργάνωσε η οργανωτική επιτροπή Κορομηλιωτών σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, καθώς και πολιτιστικούς συλλόγους Κορομηλιάς, Παλαιοκάστρου, Κυνηγού και άλλων κοινωνικών φορέων. Πρωτεργάτης και συντονιστής της εκδήλωσης, ήταν το μέλος του ΣΔΥΜ και κάτοικος της Κορομηλιάς, Παναγιώτης Κρόμπας, ο οποίος δούλεψε με μεράκι και αγάπη, μαζί με συνεργάτες και φίλους, ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα και να χαρούν όλοι οι δρομείς και επισκέπτες, που βρέθηκαν στο χωριό.
Ο αγώνας άλλωστε είχε όλα τα χαρακτηριστικά των αγώνων βουνού σε άσφαλτο και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, με κάποια δύσκολα σημεία και αλλαγές σε υψομετρικές διαφορές και ήταν συνολικά 8 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του κυρίως αγώνα, πραγματοποιήθηκε και ο παιδικός αγώνας 1000 μέτρων, με τη συμμετοχή πολλών παιδιών δημοτικού και γυμνασίου.
Η διαδρομή των 8km, ήταν κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημοτικό Σχολείο Κορομηλιάς και διέσχιζε τα χωριά Κορομηλιά, Παλαιόκαστρο, Κυνηγού.
Στους άνδρες, πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού, όπως προαναφέραμε, ο Παναγιώτης Καρούτζος με χρόνο (29:15"), δεύτερος ήταν ο Νίκος Ζερβάκος με χρόνο (34:16")του ΣΑΜ και 3ος ο Γιώργος Ψαλίδας επίσης του ΣΑΜ με χρόνο (34:40").
Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ιουστίνα Μαυροπούλου με χρόνο (36:09"), δεύτερη η Χριστίνα Χριστοπούλου του ΣΑΜ με χρόνο (37:20") και τρίτη η Γιώτα Ασημάκου του ΣΔΥΜ με χρόνο (45:03"). Ειδικές και τιμητικές βραβεύσεις εκτός των νικητών, είχαμε στον 91χρονο Παναγιώτη Δούση και στη μόλις ενός έτους Νεφέλη Θάνου- Κρόμπα. Βραβεύτηκαν επίσης για τη προσφορά τους οι Σύλλογοι Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και Αθλουμένων Μεσσήνης. Στο τέλος στο χώρο του δημοτικού σχολείου ακολούθησε λιτό γλέντι με μουσική, χορό και δωρεάν φαγητό για όλους τους αθλητές, τα μέλη και του φίλους επισκέπτες που βρέθηκαν στην Κορομηλιά Μεσσηνίας και γλέντησαν μέχρι τα μεσάνυχτα.