Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 15:12

Δούσης και Γιακουμής έτρεξαν μαζί σε δύο αγώνες

Γράφτηκε από τον
Δούσης και Γιακουμής έτρεξαν μαζί σε δύο αγώνες

Γεμάτο ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο για τον Παναγιώτη Δούση και τον Γιάννη Γιακουμή.

Οι δύο βετεράνοι αθλητές του στίβου, συμμετείχαν τόσο στον 7ο Γύρο Κοντοβουνίων που έγινε το Σάββατο στην Κορομηλιά, όσο και στον Επικούρειο Δρόμο την Κυριακή στη Φιγαλεία. Ο Δούσης 91 ετών ετοιμάζεται στο τέλος του Αυγούστου να λάβει μέρος και στους Βαλκανικούς αγώνες. Θεωρεί, ωστόσο, τον 73χρονο Γιάννη Γιακουμή, ως αντικαταστάτη του. Και ο Γιακουμής, όπως και ο Δούσης, είναι από την Σπερχογεία και έχει ξεκινήσει πρόσφατα να τρέχει μαζί με τον Π. Δούση σε αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων.
Στον Επικούρειο Δρόμο, έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε μεγαλύτερη απόσταση από 10 χλμ. και τερμάτισε μαζί με τον Π. Δούση σε πολύ καλό χρόνο. Την προηγούμενη μέρα, έτρεξαν μαζί οι δυο τους και στην Κορομηλιά (8 χλμ) κάνοντας επίσης πολύ καλό χρόνο.
“ Εχει θέληση, αγαπάει αυτό που κάνει. Λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων στην Αλεξανδρούπολη στις 8 και 9 Αυγούστου κατέκτησε 3 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο και ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Θα είναι ο αντικαταστάτης μου, διότι πρόκειται για έναν μεγάλο Βετεράνο αθλητή. Από το Γενάρη του ’24 θα παίρνουμε μέρος μαζί σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, σε Βαλκανικούς Αγώνες και σε Διεθνείς”, σημείωσε ο Παναγιώτης Δούσης για τον Γιάννη Γιακουμή.