Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 09:34

“ANCIENT MESSENE OPEN”: Ημέρα τελικών στο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο

Γράφτηκε από τον

Η ώρα για να αναδειχθούν οι νικητές στο 6ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open» έφθασε, καθώς σήμερα θα διεξαχθούν οι τελικοί στο μονό γυναικών, στο διπλό ανδρών και στον τελικό της διπλής ευκαιρίας.

Ο μοναδικός τελικός, που θα γίνει την Κυριακή το πρωί, είναι αυτός στο μονό ανδρών. Η τελετή των απονομών έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach club» στην παραλία Ανάληψης, όπου διεξάγονται και αγώνες. Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί, με τη συμμετοχή 22 αθλητών και αθλητριών από δέκα χώρες.
Ανάμεσα τους και ο καλαματιανός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος είναι και ο διοργανωτής των αγώνων, που γίνονται με τη βοήθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και άλλων φορέων και επιχειρήσεων. Να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό τουρνουά που διεξάγεται στην Ελλάδα και βρίσκεται στο επίσημο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Αγωνιστικά, σήμερα το πρωί θα γίνουν οι ημιτελικοί στο μονό ανδρών και την πρόκριση στον τελικό θα διεκδικήσουν ο Ντόμινικ Μπουκάλα από την Πολωνία, με αντίπαλο τον Χάμπουτς Ολοφσον από τη Σουηδία, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Λούκα Αρκα (Ιταλία) και Πιοτ Γιαρουζέφσκι (Πολωνία). Ο Γιώργος Λαζαρίδης θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διπλής ευκαιρίας, τον Αντο Τζόσκινς από την Κροατία. Στα αξιοσημείωτα ότι τους αγώνες παρακολουθούν μαθητές από σχολεία της περιοχής και οι διοργανωτές προσμένουν και από τον υπόλοιπο κόσμο, να βρεθεί στην Ανάληψη και να παρακολουθήσει μοναδικό θέαμα.