Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 15:15

Προπονητικό καμπ τριάθλου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Στην Καλαμάτα βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά και έκτη από το 2020, η αθηναϊκή αμάδα Τριάθλου «Athens Triathlon Team”, προκειμένου να πραγματοποιήσει το εντατικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Το καμπ, που γίνεται σε συνεργασία με το Triathlon Lab, ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αυτή την Κυριακή με τους αθλητές του τριάθλου να προετοιμάζονται για τους διεθνείς αγώνες Ironman (3.8χλμ κολύμβησης, 180χλμ ποδηλασίας και 42,2χλμ τρεξίματος) και Half - Ironman στο εξωτερικό. To προπονητικό καμπ απευθύνεται σε έμπειρους και εξαιρετικά καλά προπονημένους αθλητές και έχει ιδιαίτερα υψηλά προπονητικά φορτία. Οι Τριαθλητές Ironman είναι ερασιτέχνες «υπερ-αθλητές» που ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις προπονούνται αρκετές ώρες καθημερινά. Ενδεικτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Τρέξιμο 10-12 χλμ. στο Δημοτικό Στάδιο, Κολύμβηση 3-4χλμ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, Ποδηλασία – 60-90 λεπτά στο γυμναστήριο Collective και ενδυνάμωση 60 λεπτά στο γυμναστήριο.
Η επιλογή της Καλαμάτας για προετοιμασία προέρχεται από τον ιδρυτή και προπονητή της ομάδας Γιάννη Ψαρέλη. O ίδιος ασχολείται επαγγελματικά με το Τρίαθλο 35 χρόνια, αρχικά ως αθλητής και βασικό μέλος των εθνικών μας ομάδων - οπότε και έκανε προπόνηση κάθε χειμώνα στην Καλαμάτα- και πλέον ως προπονητής Ελλήνων και Αθλητών από πολλές και διαφορετικές χώρες.
Ο ίδιος δήλωσε: “ Η Δημοτική Αρχή είναι εξαιρετική όπως και ο Αθλητικός Οργανισμός. Μας εξυπηρετούν άμεσα και τους ευχαριστούμε πολύ. Όλες οι εγκαταστάσεις είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και δεν χάνουμε χρόνο σε μετακινήσεις. Έχουμε πλέον δημιουργήσει σταθερές επαγγελματικές συνεργασίες, αλλά και συνάμα φιλικές σχέσεις ώστε όλα να γίνονται εύκολα. Προσωπικός μου στόχος είναι να καταφέρω να φέρω και μερικούς από τους αλλοδαπούς αθλητές που προπονώ για προετοιμασία στην Καλαμάτα και να τους κάνω να την αγαπήσουν όπως και εμείς».