Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 14:31

Δούσης και Γιακουμής έτρεξαν στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον

Στην Αθήνα βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή οι βετεράνοι αθλητές Παναγιώτης Δούσης και Γιάννης Γιακουμής από τη Σπερχογεία, προκειμένου να λάβουν μέρος στον αγώνα, που διοργάνωσε

ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι». Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνα 1.250 μέτρων, 2.500 μέτρων και 5 χιλιομέτρων και έγινε στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Στους δύο πρώτoυς αγώνες συμμετείχαν 400 αθλητές και στα 5.000 μ, όπου έλαβαν μέρος οι Δούσης και Γιακουμής, 420 αθλητές. Οι δύο αθλητές είχαν εξαιρετική παρουσία, με τον 91χρονο Παναγιώτη Δούση να δίνει για μία ακόμα φορά μαθήματα δύναμης και ψυχικού σθένους. Ο Μεσσήνιος βετεράνος πρωταθλητής απέδειξε ότι είναι… πιο νέος και από τους νέους, ενώ στα χνάρια του βαδίζει και ο Γιακουμής, τον οποίο ο Δούσης, θεωρεί διάδοχό του στους αγώνες δρόμου βετεράνων.
Να σημειωθεί ότι ο Π. Δούσης βραβεύτηκε από τους διοργανωτές και γνώρισε, όπως είπε, πρωτοφανή αποθέωση από τον κόσμο, αλλά και από τον Γιάννη Βρούτση. Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, βρέθηκε στους αγώνες και σύμφωνα με τον κ. Δούση, του είπε ότι: “Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο πάνω από 90 ετών, να τρέχει σαν παιδί, ενώ έδειξε ενδιαφέρον και για την υγεία του. Ο κ. Δούσης ευχαρίστησε τους μεγάλους Έλληνες μαραθωνοδρόμους και συντονιστές των αγώνων, Νίκο Πολιά και Μαρία Πολύζου, για την πρόσκλησή του να συμμετάσχει, καθώς επίσης όλους τους παρευρισκόμενους που τον αγκάλιασαν και τον χειροκρότησαν.