Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 09:08

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Μεγάλος στόχος οι Παραολυμπιακοί Aγώνες στο Παρίσι

Γράφτηκε από τον
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Μεγάλος στόχος οι Παραολυμπιακοί Aγώνες στο Παρίσι

Δύναμη για να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για τον μεγάλο στόχο, την συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Aγώνες στο Παρίσι το προσεχές καλοκαίρι, πήρε ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης την Δευτέρα το απόγευμα…

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort ο καλαματιανός αθλητής με ειδικές ανάγκες και αντιδήμαρχος Καλαμάτας πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση του αθλητικού του απολογισμού και μίλησε για τους προσεχείς στόχους του.

13 διεθνή τουρνουά,
επισκέψεις σε σχολεία

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση ο Γιώργος Λαζαρίδης έχοντας στο πλευρό του φίλους και επίσημους καλεσμένους, ανέφερε πως το 2023 συμμετείχε σε 13 διεθνή τουρνουά τένις με αμαξίδιο, έχοντας απολογισμό 4 τελικούς Consolation και 4 τελικούς διπλού με έξι χρυσά μετάλλια.
Επίσης συμμετείχε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Αττάλεια με την Εθνική ομάδα, ενώ αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη σερί χρονιά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στις επισκέψεις σε σχολεία που έκανε και το 2023. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε 10 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό την διάδοση ιδεωδών του αθλητισμού και τα οφέλη που προκύπτουν από την αθλητική δραστηριότητα.
Ακόμη συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ενώ συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στο Navarino Challenge, στην Costa Navarino.

Το τουρνουά Ancient Messene Open

Ειδική μνεία έγινε για το διεθνές τουρνουά Ancient Messene Open, που διοργανώθηκε με επιτυχία για 6η φορά τον περασμένο Νοέμβριο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Neilson Buka Beach στην Ανάληψη.
Ο συναθλητής του Μίνως Σταμάτης μίλησε για το τουρνουά που έχει γίνει πλέον θεσμός, παρουσιάζοντας βίντεο με ξεχωριστές στιγμές, ενώ έκανε γνωστό πως τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί το 7ο τουρνουά στην παραλία της Ανάληψης.
Το “παρών” στην απολογιστική εκδήλωση έδωσε και ο προπονητής του Γιώργου Λαζαρίδη και συνάμα προπονητής της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Κόντος που μίλησε με ξεχωριστά λόγια για τον Γιώργο και τη συνεργασία που έχουν εδώ και 20 χρόνια. Εκανε λόγο για παράδειγμα αθλητή, που έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και τόνισε πως είναι εφικτός στόχος η συμμετοχή του στην Παραολυμπιάδα στο Παρίσι.
Οι εντατικές προπονήσεις σε Καλαμάτα και Γέρακα έχουν ξεκινήσει για τον πρωταθλητή του τένις με αμαξίδιο, που ετοιμάζεται για το πρώτο τουρνουά της νέας χρονιάς που είναι από 3-6 Μαρτίου στην Αττάλεια, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λετονία (13-16 Μαρτίου) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική ομάδα.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης κλείνοντας τόνισε πως “μου δίνεται την ώθηση και το εφαλτήριο να παλέψω για τους στόχους που έχω θέσει. Σαν θεωρώ όλους σας ομάδα μου, με εμπνέεται στην προσπάθεια που κάνω να συμμετάσχω στην Παραολυμπιάδα στο Παρίσι, που είναι ο μεγάλος μου στόχος”.

Ευχαριστίες σε χορηγούς και την “ομάδα του”

Εν συνεχεία ευχαρίστησε τον προπονητή του Γιώργο Κόντο, τον γυμναστή Γιάννη Καλυβιώτη, την γυμνάστρια Χριστίνα Πανταζοπούλου, την διατροφολόγο Αριστέα Γαζούλη, την γυμνάστρια Μαρία Χρονοπούλου και το γυμναστήριο REACTION στον τομέα της ενδυνάμωσης, την Ελίνα Χατζή στην βελτίωση της κίνησης με το αμαξίδιο και τον Θέμη Χειμάρα στην αποκατάσταση.
Φυσικά ευχαρίστησε τους χορηγούς που τον στηρίζουν τόσα χρόνια και είναι δίπλα του σε κάθε αγώνα, υλικά και ηθικά.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο φίλος του Γιώργου, Ανδρέας Ζαγάκος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας και ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ενώ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Αναστάσης Σκοπετέας και Βασίλης Παπαευσταθίου, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Μπάμπης Μακρής, συναθλητές του στο σύλλογο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και φυσικά πολλοί φίλοι και χορηγοί του Γιώργου.