Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 12:40

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΝΟΚ

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας "Ο Ποσειδών" είναι ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Μεσσηνίας και της Ελλάδας, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυσή του!

Ενας αιώνας δράσης και προσφοράς στον αθλητισμό, με τον ΝΟΚ να έχει στις τάξεις του εκατοντάδες αθλητές, μιας και λειτουργούν σήμερα τμήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ιστιοπλοΐας, βόλεϊ και σκάκι.

Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ετοιμάσει λοιπόν, μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια, με την αρχή να γίνεται προχθές το απόγευμα στο εντευκτήριο του ΝΟΚ. Μια εκδήλωση που είχε κλειστό χαρακτήρα, καθώς ήταν προσκεκλημένα μόνο ιστορικά μέλη του ΝΟΚ. Οι επόμενες εκδηλώσεις, ωστόσο, θα είναι ανοιχτές στο κοινό και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κολυμβητικό αγώνα, ιστιοπλοϊκό αγώνα και δύο μουσικές βραδιές. Η μεγάλη γιορτή θα γίνει το Σεπτέμβριο στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του ΝΟΚ.

Στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, ο πρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου και τα γεγονότα που τον σημάδεψαν, ενώ παράλληλα προβλήθηκε και βίντεο με στιγμές από την ιστορία του Ομίλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής του νομού Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Λαζαρίδης, ο επιχειρηματίας και μεγάλος χορηγός του ΝΟΚ Στάθης Καρέλιας, καθώς και ιστορικά στελέχη του συλλόγου.
Χαιρετισμούς έστειλαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης, Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης.