Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 14:30

Ο Δούσης στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου Βετεράνων

Γράφτηκε από τον
Ο Δούσης στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου Βετεράνων

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Βετεράνων που θα γίνει στο Τορούν της Πολωνίας θα συμμετέχει ο Παναγιώτης Δούσης.

Ο Μεσσήνιος δρομέας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και φιλοδοξεί να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Η διοργάνωση θα γίνει από τις 17 έως τις 24 Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Δούσης τα τελευταία 26 χρόνια έχει κατακτήσει πάρα πολλές φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, σε πολλά αγωνίσματα, από τα 800 μέτρα μέχρι και το μαραθώνιο. Ανάλογες διακρίσεις έχει και σε διεθνές επίπεδο, καθώς στα 26 αυτά χρόνια έχει κατακτήσει πάνω από 100 μετάλλια σε Βαλκανικούς αγώνες, σε όλες τις κατηγορίες.
“Ηρθε η ώρα να πάρω το πρώτο χρυσό σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, λέει ο Παν. Δούσης ο οποίος θα συμμετέχει και στο παγκόσμιο που θα γίνει τον Αύγουστο στη Σουηδία. “Είχα συμμετάσχει στο παρελθόν σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αυστραλία όπου δεν είχα κατακτήσει μετάλλιο. Στο μαραθώνιο όμως είχα πάρει την 4η θέση μεταξύ 122 αθλητών από όλο τον κόσμο. Αν κερδίσω ένα μετάλλιο στη Σουηδία θα έχω πετύχει όλους τους στόχους. Ο άνθρωπος ότι και αν βάλει στόχο μπορεί να τον πετύχει. Οτι εμπόδιο και να προκύψει μπορεί να το ξεπεράσει αρκεί να έχει πίστη, θέληση, δύναμη ψυχής και αγάπη για αυτό που κάνει”.