Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 17:57

ΣΚΑΚΙ: Τρίτη θέση για τον ΝΟΚ στο ομαδικό πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Τρίτη θέση για τον ΝΟΚ στο ομαδικό πρωτάθλημα

Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, στο ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι της ΕΣΣΠΕΠ 2024, που διεξήχθη από 22 έως 24 Μαρτίου στο Ξυλόκαστρο.

Τον τίτλο κατέκτησε ο ΣΑΚ Αργοναύτης, ενώ δεύτερος ήταν ο Σ.Ο. Φιλιατρών.

Με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι Μακροπούλου Μαρίνα, Σγουρός Απόστολος, Λαγός Χρήστος, Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος, Μουτζούρης Μανώλης, Πουλόπουλος Ηλίας, Λούκα
Μαριάνθη, Βασιλοπούλου Άννα, Κουντούρη Χριστίνα, Κυριακόπουλος Νικόλας, Μαστορίδης Άγγελος, Παπανικολόπουλος Δημήτρης. Επίσης σ’ έναν αγώνα αγωνίστηκε και ο Θοδωρής Τσεκούρας, ο οποίος ήταν αρχηγός της ομάδας, με αναπληρωτή αρχηγό τον Μουτζούρη Μανώλη.Την ομάδα συνόδευε η έφορος Σκάκι Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα.
Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με τα χάλκινα μετάλλια, δήλωσαν ευχαριστημένοι και ότι ο στόχος για του χρόνου είναι το Κύπελλο και τα χρυσά μετάλλια.
Οι αγώνες έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Ξυλόκαστρου. Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα ιδιαίτερα για τις τρεις πρώτες ομάδες αφού στις μεταξύ τους συναντήσεις όλες οι σκακιέρες τελείωναν μετά τις 3 ώρες αγώνα .Για την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας μεγαλύτερη απόδοση είχαν οι αναπτυξιακές. Οι υπεύθυνοι του σκακιστικού τμήματος θα μελετήσουν αναλυτικά τα αποτελέσματα και θα φροντίσουν ώστε να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις ώστε η ομάδα να βρεθεί του χρόνου στη κορυφή.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΝΟΚ ήταν:
1ος γύρος Παρασκευή 22/3
ΝΟΚ - ΣΣ Τρίπολης ΑΣ 9-1
2ος γύρος Σάββατο 23/3
ΣΟ Φιλιατρών - ΝΟΚ 5,5 – 4,5
3ος γύρος Σάββατο 23/3 ΝΟΚ - ΣΣ Περσέας Άργους 9,5 – 0,5
4ος γύρος Κυριακή 24/3 ΝΟΚ - ΠΣ Σπάρτης 6,5 – 3,5
5ος γύρος Κυριακή 24/3 ΣΑΚ Αργοναύτης - ΝΟΚ 7,5 – 2,5