Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 12:16

Ανοιξαν οι εγγραφές για το Navarino Challenge 2024

Γράφτηκε από τον
Ανοιξαν οι εγγραφές για το Navarino Challenge 2024

Το event αθλητικού τουρισμού και ευεξίας Navarino Challenge, επιστρέφει για 12η χρονιά, από 18 έως 20 Οκτωβρίου στην Costa Navarino και την Πύλο.

Με το παγκόσμιο μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει» η διοργάνωση θα ενώσει και πάλι ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, παρουσία Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών. Το πρόγραμμα του τριημέρου θα περιλαμβάνει πάνω από 55 δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε δύο από τα τέσσερα ξενοδοχεία του προορισμού, το W Costa Navarino και το The Westin Resort Costa Navarino.

Gymnastics με Πετρούνια, Μιλλούση, Χατζηευσταθίου, Τανταλίδη

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης φέρνει για ακόμα μία χρονιά το Ολυμπιακό άθλημα της γυμναστικής. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα gymnastics για ενήλικες, από τον χρυσό και χάλκινο Ολυμπιονίκη στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, την 3 φορές συμμετέχουσα σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βασιλική Μιλλούση και τους πρωταθλητές ενόργανης γυμναστικής Γιώργο Χατζηευσταθίου και Αντώνη Τανταλίδη με την υποστήριξη του Gymnastics Stars. Αντίστοιχα θα υλοποιηθούν και μαθήματα gymnastics για παιδιά, από τον Λευτέρη Πετρούνια και τη Βασιλική Μιλλούση με την υποστήριξη του Gymnastics Stars.

Football Clinics με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Κατσουράνη

Το Navarino Challenge, υποδέχεται για πρώτη φορά στη διοργάνωση, τον πρωταθλητή Ευρώπης με την εθνική ομάδα στο Euro 2004, Κώστα Κατσουράνη. Ο πρώην διεθνής μέσος, με συμμετοχές σε κορυφαία ελληνικά και ευρωπαϊκά clubs όπως της Μπενφίκα θα είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Navarino Challenge και υπό την επίβλεψη του θα διεξαχθούν Football Clinics σε παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών, με την υποστήριξη της πρότυπης ακαδημίας ποδοσφαίρου Falcons Football Academy.

Τρέξιμο στη μαγική Βοϊδοκοιλιά

Η δράση του τρεξίματος είναι πάντα συνδεδεμένη με την ιστορία του Navarino Challenge από την πρώτη κιόλας χρονιά του. Η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να τρέξουν σε έναν από τους κορυφαίους Ημιμαραθωνίους 21,1χλμ. στην Ελλάδα, στον Navarino Challenge Half Marathon by The North Face μαζί με τον Ελληνοαμερικανό πρεσβευτή του ελληνικού τουρισμού και υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Καρνάζη. Η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας -μοναδικού σχήματος που σκιαγραφεί το ελληνικό γράμμα Ω- και μια από τις ωραιότερες σε όλο τον κόσμο, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο τρέξιμο. Πρόκειται για τον μόνο αγώνα trail run που συνδυάζει χώμα, άμμο και άσφαλτο. Παράλληλα, οι δρομείς μπορούν να τρέξουν τη μαγευτική διαδρομή των 10χλμ., δίπλα στη θάλασσα ή τη διαδρομή των 5χλμ. powered by Miele, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών, την οποία μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα και με δυναμικό βάδισμα. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί μία διαδρομή 1χλμ., για νέους 10-14 ετών και μία διαδρομή 1χλμ, για παιδιά έως 9 ετών.

Στην κορυφή με 22 ακόμα βραβεία

Το Navarino Challenge διακρίθηκε στον θεσμό των Tourism Awards 2024 με 3 βραβεία. Από το 2014, το Navarino Challenge παραμένει στην κορυφή του εν λόγω θεσμού ως η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού. Συγκεκριμένα κατέκτησε 3 Gold Βραβεία στις κατηγορίες:
Sports Events
Υγεία & Ευεξία
και Sports και Camp; Adventure Stay Experience

Παράλληλα, κατέκτησε 19 βραβεία και στον θεσμό των Sports Marketing Awards 2024 και αναδείχτηκε η κορυφαία διοργάνωση με τα περισσότερα βραβεία.  Πιο συγκεκριμένα κέρδισε 1 Platinum, 11 Gold, 5 Silver και 2 Bronze βραβεία όπως:
Της καλύτερης διοργάνωσης αθλητικού/πολιτιστικού τουρισμού, έχοντας την υψηλότερη βαθμολογία σε όλη την ενότητα, που απέφερε και μια Platinum διάκριση
Του καλύτερου CSR προγράμματος με το sharing is caring
Του καλύτερου προγράμματος fan engagement
Της καλύτερης φωτογραφίας σε sports event
Της καλύτερης στρατηγικής branding
Της καλύτερης στρατηγικής πωλήσεων
Της πιο καινοτόμας χρήσης των content creators & influencers
Του καλύτερου Multi-Sport Event
Της καλύτερης διοργάνωσης για παιδιά
Της καλύτερης διοργάνωσης με extreme/alternative/fight sports Της καλύτερης διοργάνωσης με καλοκαιρινά αθλήματα
Ενώ κατέκτησε διακρίσεις για τις επιτυχημένες χορηγικές συνεργασίες που είχε με τη Miele Hellas και τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ με το brand της SIXT.
Το Navarino Challenge θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.