Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 12:30

Ωρα στέψης στην Α1 χάντμπολ ανδρών

Γράφτηκε από τον
Ωρα στέψης στην Α1 χάντμπολ ανδρών

Αύριο στις 7.30 μ.μ. θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στη Handball Premier, καθώς ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή υποδέχεται την -κάτοχο του τίτλου- ΑΕΚ στο κλειστό της Ηλιούπολης, στον 5ο και τελευταίο τελικό των πλέι οφ, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 2-2 στη σειρά.


Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα της έδρας, αφού θα αγωνιστούν μπροστά στο κοινό τους, και με την «ώθηση» που θα πάρουν από τους φιλάθλους τους να κάνουν το 3-2 και να κατακτήσουν για τέταρτη φορά τον τίτλο στην Α1 χάντμπολ των ανδρών (2018, 2019, 2022). Εάν τα καταφέρει, η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς θα στερήσει από τον «Δικέφαλο» την ευκαιρία να υπερασπιστεί το «στέμμα» του και θα «κλείσει» τη σεζόν με ακόμη έναν τίτλο, αφού στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (18/9/2023) ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Σούπερ Καπ επικρατώντας στην παράταση της ΑΕΚ στο «Δαΐς».
Από την πλευρά τους, οι «κιτρινόμαυροι» προσέρχονται στον 5ο τελικό με την ψυχολογική ώθηση που τους έδωσε η νίκη στο τέταρτο παιχνίδι, στο οποίο βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-1 και, επομένως, «με την πλάτη στον τοίχο». Επιπρόσθετα, σε αυτό το ματς η ΑΕΚ «έβγαλε» ψυχή και κάλυψε τις απουσίες των τραυματιών Γιόνσον (σ.σ. υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες) και Μαντάλινιτς (σ.σ. υπέστη υποτροπή σε θλάση στη γάμπα), με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη που την διατήρησε «ζωντανή» στην διεκδίκηση του τίτλου. Πλέον, η ομάδα του Φρεντερίκ Μπουζόν θα παίξει τα... ρέστα της για να «σπάσει» το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού, προκειμένου να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της στη σεζόν 2023-24 και, παράλληλα, να κάνει το "repeat". Υπενθυμίζεται ότι και τα τέσσερα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στα εφετινά πλέι οφ έληξαν με νίκη του γηπεδούχου. Σε περίπτωση που η Ένωση κάνει το «διπλό», θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας για έκτη φορά στην ιστορία της (2011, 2013, 2020, 2021, 2023).