Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 16:40

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Το “Blue Line” νικητής στον αγώνα «Ιωάννης Γεωργούλης»

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Το “Blue Line” νικητής στον  αγώνα «Ιωάννης Γεωργούλης»

Το σκάφος “Blue Line” ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα «Ιωάννης Γεωργούλης» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καλαμάτας.


Ο αγώνας, ο οποίος εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 8/9 Ιουνίου και συμμετείχαν πέντε σκάφη των τοπικών ιστιοπλοϊκών Ομίλων. Ηταν αφιερωμένος στη μνήμη του «κάπτεν» Γιάννη Γεωργούλη και άνοιξε τη φετινή αγωνιστική χρονιά για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην Καλαμάτα.
Η πρώτη ιστιοδρομία ξεκίνησε το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι με διαδρομή Μαρίνα- Καρτ – Ακρωτήριο Σάντοβας, 11ν.μ περίπου, με άνεμο σταθερό από νότια διεύθυνση εντάσεως 8-12κόμβων. Την Κυριακή η επιστροφή ήταν η αντίστροφη διαδρομή Ακρωτήριο Σάντοβας – Καρτ – Μαρίνα Καλαμάτας, με άνεμο νότιο αρχικά εντάσεως 5-10 κόμβων, σταδιακά αυξανόμενο μέχρι τους 12 κόμβους.


Τα συνολικά αποτελέσματα μετά και το πέρας των δύο ιστιοδρομιών ήταν:
• 1ο σκάφος “Blue Line” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Γ. Δρακόπουλο και πλήρωμα του μαθητές της σχολής ιστιοπλοΐας
• 2ο “Τόλμη” του Ι.Ο. Καλαμάτας με κυβερνήτη τον. Ι. Σαραντόπουλο
• 3ο “Olvido ΙΙΙ” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Δ. Παπαδάτο
• 4ο “Έλληνας” του Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος με κυβερνήτη τον Χ. Φερλέ
• 5ο “Ιβίσκος” του Ν.Ο. Καλαμάτας με κυβερνήτη τον Ι. Αδαμόπουλο.
Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε Ιούνιο από το Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καλαμάτας εις μνήμη του Γιάννη Γεωργούλη, ιδρυτικού μέλους του Ομίλου και παθιασμένου ιστιοπλόου, ενώ φετινός αθλοθέτης ήταν η οικογένεια Γεωργούλη.
Στην ταβέρνα ‘Μίμης’ στις Κιτριές, το Σάββατο το βράδυ παρατέθηκε δείπνο στα πληρώματα των συμμετεχόντων σκαφών και πραγματοποιήθηκαν οι απονομές του πρώτου σκέλους του αγώνα.