Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 15:58

Παγκόσμια διάκριση στο μπριτζ για τον καλαματιανό Μιχάλη Σούμπλη!

Γράφτηκε από τον
Παγκόσμια διάκριση στο μπριτζ για τον καλαματιανό Μιχάλη Σούμπλη!

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του στα 11 χρόνια που ασχολείται με το μπριτζ, κατέγραψε ο Μιχάλης Σούμπλης στην Πολωνία. Ο καλαματιανός αθλητής του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα U26, στο 8th World Youth Transnational Championships, που φιλοξενήθηκε στο Βρότσλαβ!


Την εθνική ομάδα αποτελούσαν οι Ιωάννα Πολλάτου, Παναγιώτης Σκορδάς, Ιάσονας - Ηρακλής Παπασπύρου, Μιχάλης Σούμπλης και Δημήτρης Καπίρης, που κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση, κάνοντας περήφανη τη χώρα μας.
"Ηταν η μεγαλύτερη επιτυχία μου σίγουρα σε Junior τουρνουά. Είχαμε και πέρυσι μετάλλια, αλλά δεν είναι σαν το φετινό. Θέλω να φέρω και άλλα μετάλλια στα κλειστά τουρνουά. Επόμενος στόχος είναι να προκριθούμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπριτζ και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Η ομάδα μας είναι καλή", λέει στην "Ε" ο Μιχάλης Σούμπλης που κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα το 2017.
Ο 19χρονο αθλητής του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας ασχολείται από το 2013 με αυτό άθλημα, καθώς όπως λέει τον γεμίζει. Πρόκειται για πνευματικό άθλημα, που σε βοηθά να έχεις ηρεμία, υπομονή και να διαχειρίζεσαι δύσκολες καταστάσεις και στη ζωή σου.

Και αργυρό μετάλλιο στην Πολωνία

Ο Μιχάλης Σούμπλης επέστρεψε από την Πολωνία με δύο μετάλλια, καθώς εκτός από το χρυσό, πήρε και το αργυρό στο ανοιχτό τουρνουά ζευγών. Συγκεκριμένα στο Βρότσλαβ έλαβαν χώρα από 7 έως 18 Ιουλίου, τρία συνολικά τουρνουά. Πρώτα διεξήχθη το πανευρωπαϊκό κλειστό τουρνουά μπριτζ, όπου η Ελλάδα πήρε την 9η θέση, που είναι η καλύτερη τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία U26. (η προηγούμενη ήταν η 5η το 1986). Οι οχτώ πρώτες ομάδες προκρίθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και η Ελλάδα ως πρώτη επιλαχούσα έχει πολλές πιθανότητες να δώσει και αυτή το "παρών" στη διοργάνωση.
Σε αυτούς τους αγώνες (παίζουν 4 αθλητές και οι δύο ξεκουράζονται) η ελληνική αποστολή στηρίχθηκε στους Μιχάλη Σούμπλη, Δημήτρη Καπίρη, Ιωάννα Πολλάτου, Ιάσονα - Ηρακλή Παπασπύρου, Παναγιώτη Σκορδά και Γιάννη Φωτεινάκη.
Ακολούθησε το 8th World Youth Transnational Championships, που είναι μια παγκόσμια ανοιχτή διοργάνωση με μικτές ομάδες. Η Ελλάδα αγωνίστηκε με αμιγώς ελληνική σύνθεση (οι παραπάνω αθλητές με εξαίρεση τον Φωτεινάκη) και κατάφερε να φθάσει στο χρυσό μετάλλιο, νικώντας την Ολλανδία, τη νικήτρια του προηγούμενου πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γαλλία και την μικτή ομάδα Fan mpritz, παίρνοντας έτσι πανηγυρικά την πρώτη θέση και αφήνοντας δεύτερη την Ολλανδία και τρίτη τη Γαλλία.


Το τρίτο κατά σειρά τουρνουά που έγινε στην Πολωνία, ήταν το ανοιχτό τουρνουά ζευγών, όπου ο Μιχάλης Σούμπλης με τον Ιάσονα - Ηρακλή Παπασπύρου από το Αγρίνιο, πήραν τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία U21. Οι Παναγιώτης Σκορδάς και Ιωάννα Πολλάτου έκαναν αξιοπρεπή εμφάνιση στην κατηγορία U26, αλλά δεν προκρίθηκαν στον τελικό, ενώ ο Δημήτρης Καπίρης έχοντας συμπαίκτη από τη Ρουμανία, πήρε την 7η θέση στην κατηγορία U26.

Θετική παρουσία και ο Τυπάλδος

Ο Μιχάλης Σούμπλης δεν ήταν ο μοναδικός καλαματιανός αθλητής του μπριτζ στην Πολωνία, καθώς με τα χρώματα της εθνικής ομάδας αγωνίστηκε και ο Παναγιώτης Τυπάλδος στην κατηγορία U21 τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όσο και στο τουρνουά ζευγών, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό. Ο Τυπάλδος είχε θετική παρουσία και κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες ενόψει των επόμενων διεθνών και εγχώριων διοργανώσεων.