Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 20:48

Μεγάλη συμμετοχή στα “Νεστόρεια 2024”

Γράφτηκε από τον
Μεγάλη συμμετοχή στα “Νεστόρεια 2024”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αγώνες δρόμου που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 4 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας.


Οι αγώνες εντάσσονται στο πρόγραμμα “Νεστόρεια 2024”, που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου – Νέστορος με την Κοινότητα Χώρας, αλλά και πλήθος εθελοντών.
Εγιναν δύο αγώνες για παιδιά και έφηβους ο ένας και για ενήλικες ο άλλος και οι συμμετέχοντες έτρεξαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας, την Κεντρική Πλατεία Χώρας μέχρι και το Ανάκτορο του Νέστορα.
Σχετικά με τους αγώνες δρόμου, ο Δήμος Πύλου Νέστορος, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σημειώνει τα ακόλουθα: “Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες δρόμου στην έναρξη για τα «Νεστόρεια 2024» το πρωί της Κυριακής 4ης Αυγούστου, που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και η Κοινότητα Χώρας, καθώς και πλήθος εθελοντών.
Με περισσότερες από διακόσιες συμμετοχές, από παιδιά και δρομείς όλων των ηλικιών, οι οποίοι έτρεξαν στους δρόμους της Χώρας, από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας, την Κεντρική Πλατεία Χώρας μέχρι και το Ανάκτορο του Νέστορα.
Οι Αγώνες Δρόμου για τα «Νεστόρεια 2024» είναι μια σημαντική αθλητική γιορτή για την Χώρα, όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν δρομείς από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Η έναρξη για τα «Νεστόρεια 2024» είναι ένα γεγονός που χαμόγελα, καλή διάθεση και πολλές χαρούμενες στιγμές τους συμμετέχοντες, καθώς και σε όλους όσους την παρακολούθησαν, ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας.
Η έναρξη της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε με τους αγώνες των εφήβων και των παίδων στα 400m και στο 1km, αντίστοιχα, και στην συνέχεια με τον αγώνα των ενηλίκων 8km για να τερματίζουν όλοι στην Κεντρική Πλατεία Χώρας.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, ανέφερε σε δήλωσή του.
«Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και παρευρέθηκαν στους Αγώνες δρόμου για την έναρξη των «Νεστορείων 2024», ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά σε μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος”.