Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 15:46

Θετικός ο απολογισμός του ποδηλατικού τμήματος του “Ευκλή”

Γράφτηκε από τον
Θετικός ο απολογισμός του  ποδηλατικού τμήματος του “Ευκλή”

Τον απολογισμό του τμήματος αγωνιστικής ποδηλασίας για το 2024 έκανε η διοίκηση του Σ.Π.Ο.Κ. ''Ο Ευκλής'', σημειώνοντας ότι ήταν μια χρονιά γεμάτη με διακρίσεις και επιτυχίες.


Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε σημειώνει μεταξύ άλλων και στις μεγάλες στιγμές των αθλητών της Φίλιππου-Κωνσταντίνου Λυριτζή και Ανδρέα Γκότση.
Αναλυτικά τα όσα σημειώνει η διοίκηση στο δελτίο Τύπου είναι τα ακόλουθα: “Μια χρονιά γεμάτη με διακρίσεις και επιτυχίες ήταν το 2024 για το τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας του Σ.Π.Ο.Κ. ''Ο Ευκλής''.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε,Ο.Π.) ανακοίνωσε την τελική βαθμολογία των σωματείων, που έλαβαν μέρος οι αθλητές τους στους διασυλλογικούς αγώνες και στα πρωταθλήματα, που διοργανώθηκαν ανά την Ελλάδα.
Η Ε.Ο.Π. βάσει των στατιστικών στοιχείων από τα 870 φύλλα αγώνων κατατάσσει το καλαματιανό σωματείο στην 51η θέση στην Γενική ανάμεσα στα 78 σωματεία, με 12 αθλητές, 22 συμμετοχές και 119 βαθμούς.
Στο Αγώνισμα Δρόμου κατατάσσει τον Ευκλή 38ο σωματείο ανάμεσα στα 71 σωματεία, με 12 αθλητές, 21 συμμετοχές και 99 βαθμούς.
Στο Αγώνισμα Ορεινής Ποδηλασίας (mtb) κατατάσσει τον Ευκλή 59ο σωματείο ανάμεσα στα 73 σωματεία, με 1 αθλητή, 1 συμμετοχή και 20 βαθμούς.
Ας σημειωθεί ότι ο Ευκλής είναι το μοναδικό σωματείο στην πόλη της Καλαμάτας, που διατηρεί Τμήμα Αγωνιστικής Ποδηλασίας και οι αθλητές του κατέλαβαν αρκετά καλές σπουδαίες θέσεις, άλλοτε μέσα στην 3άδα και άλλοτε μέσα στην 8άδα.
Σπουδαία διάκριση ήταν του Φίλιππου - Κων/νου Λυριντζή, καθώς την πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μάστερς στο αγώνισμα Ατομικής Χρονομέτρησης (ΤΤ), που διεξήχθη στο Ρέθυμνο της Κρήτης έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία του (Μάστερ Α΄) και κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή για το 2024.


Μια άλλη σπουδαία συμμετοχή σε Διεθνή διοργάνωση ήταν του Ανδρέα Γκότση, όπου έλαβε μέρος στον αγώνα Transfăgărășan Challenge στα Καρπάθια όρη, που είχε πάει και πέρυσι.
Είναι μια παρατεταμένη συνεχόμενη ανάβαση 35 χλμ, που τερματίζει στα 2.050 μ. με υψομετρική διαφορά 1.550.μ.
Είναι διεθνής αγώνας με 630 συμμετοχές φέτος από 20 χώρες.
Στην κατηγορία του ο Γκότσης (50-59 ετών), ήρθε 9ος από 85 αθλητές που πήραν μέρος. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας της ανάβασης είναι πως από τους 630 συνολικά αθλητές τερμάτισαν 506.
Η διοίκηση του Ευκλή συγχαίρει όλους τους ποδηλάτες του τμήματος και τους ευχαριστεί έναν έναν ξεχωριστά για την προσπάθειά τους ανεξαρτήτου αποτελέσματος”.