Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 10:08

“Greek Maritime Golf Event”: 10 χρόνια γιορτής για το γκολφ και τη ναυτιλία

Γράφτηκε από τον
“Greek Maritime Golf Event”: 10 χρόνια γιορτής για  το γκολφ και τη ναυτιλία

Γκολφ και ναυτιλία ταξιδεύουν μαζί τα τελευταία 10 χρόνια, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του σπουδαίου Ολυμπιακού αθλήματος και ενίσχυσης μη κερδοσκοπικών οργανισμών που έχουν πραγματική ανάγκη.

Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ στην Ελλάδα, το “Greek Maritime Golf Event” γιόρτασε τη συμπλήρωση 10 ετών, φιλοξενώντας για τρεις ημέρες στην Costa Navarino, ανώτατα στελέχη της παγκόσμιας ναυτιλίας, έχοντας ως σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό. Το “Greek Maritime Golf Event” διοργανώθηκε από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου και περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο γκολφ και παράλληλες δράσεις. Το τουρνουά συγκέντρωσε περισσότερα από 90 ανώτατα στελέχη της ναυτιλίας που σχημάτισαν 23 ομάδες, των τεσσάρων ατόμων.

Οι γκολφέρ αγωνίστηκαν σε ομαδικό επίπεδο στον βραβευμένο ως “World’s Best Golf Venue” στα World Golf Awards 2023, προορισμό της Costa Navarino, παίζοντας γκολφ ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου και στο γραφικό λιμάνι της Πύλου. Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου το πρωί, διεξήχθη ο πρώτος αγώνας shotgun scramble στο International Olympic Academy Golf Course και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας shotgun scramble στο The Hills Course. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, οι non-golfers είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Golf Clinic στο The Hills Course και να μάθουν τις βασικές αρχές του αθλήματος από τον αναγνωρισμένο Έλληνα PGA golfer και διοργανωτή του τουρνουά, Θάνο Καραντζιά. Τους συμμετέχοντες στο clinic καλωσόρισε ο General Manager Costa Navarino Golf, David Ashington. Στο πλαίσιο του φετινού event, ο αναγνωρισμένος Έλληνας PGA golfer και διοργανωτής του “Greek Maritime Golf Event”, Θάνος Καραντζιάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που αυτή η γιορτή του γκολφ έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε έναν ετήσιο θεσμό που συγκεντρώνει την παγκόσμια ναυτιλία. Είναι απίστευτο το πως έχει εξελιχθεί η διοργάνωση μέσα στα 10 χρόνια ζωής της. Περάσαμε και δύσκολα χρόνια, όμως η αγάπη της ναυτιλίας για το γκολφ είναι αέναη και χαίρομαι πολύ που βλέπω γνώριμα και νέα πρόσωπα κάθε χρόνο να βρίσκονται κοντά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και συνεργάτες που συμβάλλουν όλα αυτά τα χρόνια στη ‘γιγάντωση’ του “Greek Maritime Golf Event” καθώς επίσης, την ομάδα του γκολφ της Costa Navarino που φιλοξενεί στον premium προορισμό της τη διοργάνωσή μας».

Παίζοντας γκολφ για καλό σκοπό

To “Greek Maritime Golf Event” ενίσχυσε μέσα από τις δράσεις του για ακόμα μία χρονιά τονΣύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα». Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά και της βραδιάς απονομής των φετινών βραβείων στους νικητές και τις νικήτριες ομάδες αντίστοιχα, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνεισφέρουν το ποσό που επιθυμούσαν απευθείας προς τον σύλλογο, κερδίζοντας πλούσια δώρα για καλό σκοπό. Το ποσό που συνέλεξε η διοργάνωση διατέθηκε στον σύλλογο «Η Φλόγα», που συμπαραστέκεται στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα τους, μοιράζεται τους φόβους και τις αγωνίες τους, στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους και διεκδικεί ουσιαστική παρουσία και δυνατότητα παρέμβασης στα θέματα της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας αυτών των παιδιών. Τον σύλλογο «Η Φλόγα» εκπροσώπησε η Ελένη Φερέτου.

 Οι ομάδες και γκολφέρ που ξεχώρισαν στους αγώνες

Στην κατηγορία των ομάδων, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Οικονόμου, Κεχαγιά, Κονταξάκη, Τζιώτη. Τη βράβευση της πρώτης ομάδας πραγματοποίησε ο Θεόφιλος Ξενακούδης Chief Commercial Officer / Managing Director, Piraeus-Greece της IRI/The Marshall Islands Registry, διεθνώς αναγνωρισμένης για την εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών της και τον υψηλής ποιότητας στόλο της. Δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα των Jansen, Ζέρβα, Shields, Μεϊμαρίδη ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η ομάδα των Παπαδοπούλου, Heard, Gallagher, Cooper. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, δόθηκαν δύο ακόμα ειδικά βραβεία. Συγκεκριμένα, ο Κοσμάτος κατέκτησε το βραβείο “Closest to the Pin” και o Bishop το βραβείο “Longest Drive”. Στις νικήτριες ομάδες δόθηκαν δώρα από το Teddy’s Speakeasy και η δυνατότητα να ζήσουν μια prive εμπειρία με μοναδικής ποιότητας, αλλά και limited edition spirits, signature cocktails και fine dining, premium mega bottles της Grey Goose, ενώ σε όλους τους νικητές δόθηκαν πλούσια δώρα Messinian Spa. Οι νικητές των κατηγοριών “Closest to the Pin” και “Longest Drive” έλαβαν από έναν μοναδικό σάκο του γκολφ. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μια τσάντα με πλούσια δώρα από όλους τους χορηγούς του τουρνουά, ενώ φόρεσαν την επίσημη μπλούζα υψηλής ποιότητας της διοργάνωσης που σχεδίασε ο Official Clothing Partner του Greek Maritime Golf Event, η Under Armour. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επιτυχίες στην Επίδαυρο για την οικογένεια Φλέσσα!