Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 12:59

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: «Λύγισε» στα πέναλτι η εθνική από την Ισπανία

Γράφτηκε από τον
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: «Λύγισε» στα πέναλτι η εθνική από την Ισπανία

Την ήττα με 15-14 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 7-7) γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης νεανίδων από την Ισπανία, στον δεύτερο αγώνα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18, που διεξάγεται στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας.

Το συγκρότημα της Ευτυχίας Καραγιάννη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση -ιδίως στην άμυνα- και έφτασε να προηγείται 6-3, τρία λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (παρότι στο διάστημα αυτό είχε χάσει δύο πέναλτι). Οι Ισπανίδες κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις αποβολές που κέρδισαν και με τρία αναπάντητα γκολ ισοφάρισαν σε 6-6 με την Αλμέδα, στα μισά του τελευταίου οκταλέπτου. Η Καραμπέτσου με πέναλτι στο 3΄11΄΄ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, αλλά η Πεναλβέρ απάντησε άμεσα και η ίδια παίκτρια είχε την ευκαιρία να δώσει στη «ρόχα» τη νίκη στο φινάλε του κανονικού αγώνα, όμως η Κυριακοπούλου απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε σε παίκτρια παραπάνω.
Στη διαδικασία των πέναλτι και μετά από 15 διαδοχικές εύστοχες εκτελέσεις εκατέρωθεν, η Δρακωτού νικήθηκε από την Ντε Λος Ρέγες και η Ισπανία πήρε τους δύο βαθμούς και «καπάρωσε» ουσιαστικά την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου. Η εθνική έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, που δίνει απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, εφόσον νικήσει αύριο (18/9, 08:30) την Ιταλία, η οποία επικράτησε σήμερα 11-8 της Ολλανδίας.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 1-2, 2-0, 3-2, 1-3. Στα πέναλτι: 7-8.
Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 2, Πιοβάν 5, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ