Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 22:05

Πρεμιέρα με νίκη, αλλά και βαθμολογική απώλεια για τον Ολυμπιακό

Γράφτηκε από τον
Πρεμιέρα με νίκη, αλλά και βαθμολογική απώλεια για τον Ολυμπιακό

Εστω κι αν χρειάστηκε ένα θρίλερ με 18 εκτελέσεις πέναλτι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στον Δ΄ όμιλο του Champions League ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Οι "ερυθρόλευκοι" συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από την Πρίμορατς Κότορ στον Πειραιά, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 20-19 (κανονικός αγώνας 12-12) και να πάρουν τη νίκη, έστω και με απώλεια ενός βαθμού.

Η αμυντική νωθρότητα του Ολυμπιακού επέτρεψε στους πρωταθλητές Μαυροβουνίου, όχι απλά να μείνουν στο παιχνίδι, αλλά να πάρουν και προβάδισμα δύο τερμάτων (7-5), περίπου 2,5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Με δύο διαδοχικά πέναλτι που κέρδισε ο Κάκαρης και αξιοποίησαν οι Γενηδουνιάς και Φουντούλης και με γκολ του Δήμου στον παραπάνω (από ποινή που κέρδισε εκ νέου ο Κάκαρης), οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ανατρέψουν γρήγορα την κατάσταση και να κλείσουν τη δεύτερη περίοδο προηγούμενοι 8-7.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας βελτίωσαν την άμυνά τους στο τρίτο οκτάλεπτο, αλλά κάποια "φτηνά" λάθη στην επίθεση (δύο φορές χάθηκε παίκτης παραπάνω χωρίς να γίνει σουτ) δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν στο σκορ. Οι Μαυροβούνιοι, με τρομερά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (8/11), όχι απλά κατάφεραν να μείνουν μέσα στο ματς, αλλά ξαναπέρασαν μπροστά 11-10, 5΄40΄΄ πριν τη λήξη, με γκολ του Μάτκοβιτς. Ο Γενηδουνιάς απάντησε άμεσα, ο Βίτσο έδωσε ξανά προβάδισμα στην Πρίμορατς και ο Δήμου σε παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 12-12, 1΄53΄΄ πριν το τέλος, αφού στο φινάλε οι "ερυθρόλευκοι" χαράμισαν με λάθος πάσα επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η διαδικασία των πέναλτι εξελίχθηκε σε θρίλερ. Μετά από δέκα εύστοχες εκτελέσεις (πέντε εκατέρωθεν), ο Γενηδουνιάς έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και η Πρίμορατς είχε "χρυσή" ευκαιρία" να ολοκληρώσει τη μεγάλη έκπληξη. Ο Τζωρτζάτος, όμως, που είχε αντικαταστήσει τον Ζερδεβά κάτω από τα "ερυθρόλευκα" γκολπόστ, απέκρουσε το πέναλτι του Σουσιασβίλι και κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν άλλες πέντε εύστοχες εκτελέσεις και την τελευταία λέξη την είπε ο Ζερδεβάς (που στο μεταξύ είχε επιστρέψει στην εστία), αποκρούοντας το σουτ του Στανόγεβιτς.

Το ντεμπούτο του σε αγώνα Champions League έκανε ο νεαρός Βαγγέλης Πούρος, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Γλυφάδα. Ο 21χρονος περιφερειακός πήρε τη θέση του τιμωρημένου Γκέργκο Ζάλανκι στη 13άδα και μάλιστα πέτυχε το παρθενικό του γκολ, τόσο στη διοργάνωση όσο και με το σκουφάκι του Ολυμπιακού.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-3, 2-2, 2-3
Στα πέναλτι: 8-7
Διαιτητές: Φρανούλοβιτς (Κροατία), Σβαρτς (Ισραήλ)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Λόντσαρ, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 4, Γούβης, Πούρος 1, Μπούσλιε 1, Δήμου 4, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 2, Τζωρτζάτος
ΠΡΙΜΟΡΑΤΣ ΚΟΤΟΡ (Βιέκοσλαβ Πάσκοβιτς): Μασάρο, Μπργκούλιαν, Σ. Τσέτκοβιτς 4, Σουσιασβίλι 3, Μρσιτς 1, Μούρισιτς, Μάτκοβιτς 3, Πέροφ, Βίτσο 1, Μπρκιτς 3, Π. Τσέτκοβιτς 1, Στανόγεβιτς 3, Ντ. Τσέτκοβιτς

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα αποτελέσματα των αγώνων τένις στη Μεσσήνη