Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 19:18

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ: Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ: Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Καλαμάτα

Με την απονομή των μεταλλίων στους νικητές και την τελετή λήξης, ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Καλαμάτα, το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης.

Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξένησε για πρώτη φορά τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του κόσμου, που καθημερινά, βουτούσαν με μία ανάσα στα γαλανά νερά του μεσσηνιακού κόλπου, ανοιχτά της παραλίας της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας, σημειώνοντας ρεκόρ και εξαιρετικές επιδόσεις. Ετσι η Καλαμάτα βρέθηκε για ένα δεκαήμερο στο επίκεντρο της παγκόσμιας κατάδυσης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις από αθλητές και συνοδούς. Στους αγώνες συμμετείχαν 145 αθλητές από 44 χώρες, με τον Ρώσο Alexey Molchanov να είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ στις γυναίκες ξεχώρισε η Κατερίνα Σαντούρσκα από την Ουκρανία. Εξαιρετικά τα πήγε και ο Ελληνας πρωταθλητής Μανώλης Γιάνκος.
Η τελετή λήξης έγινε στην προκυμαία του Λιμανιού Καλαμάτας και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνεται μόνιμα στην Ελλάδα και η Καλαμάτα θέτει υποψηφιότητα για να το φιλοξενήσει ξανά.
Να σημειωθεί ότι αγώνες χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (ΕΟΥΔΑ), είχε αναθέσει τη διοργάνωση στην ομάδα του Authentic Big Blue και του Νηρίτη, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτα «Αίολο».