Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 17:43

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Μεγάλη συμμετοχή αθλητών στον "2ο Γύρο Αρφαρά - Πήδημα»

Γράφτηκε από τον

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία αλλά και μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο «2ος Γύρος Αρφαρά-Πήδημα, με διοργανωτές τον ΣΠΟΚ Ευκλής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρφαρών «Η Αναγέννηση», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.


Την Κυριακή 133 ποδηλάτες, διπλάσιοι από τον περσινό αγώνα, δήλωσαν συμμετοχή, από πολλά σωματεία στις κατηγορίες Παμπαίδων-Παίδων-Εφήβων-Γυναικών-Ανδρών-Νέων Ανδρών και Μάστερς Α-Β-Γ-Δ.
Σπουδαία ονόματα της Ελληνικής ποδηλασίας πήραν μέρος στον αγώνα, όπως ο Λουκάς Καταπόδης (Πρωταθλητής αντοχής παγκοσμίου επιπέδου και Πρωταθλητής Ελλάδος), ο Πέτρος Γκαζώνης (ποδηλάτης ευρωπαϊκού επιπέδου τερμάτισε 1ος στην κατηγορία Ανδρών με 02:44:33 στα 100χλμ), ο Παναγιώτης Χριστόπουλος (Βαλκανιονίκης), οι παλαίμαχοι της ποδηλασίας με σπουδαίες διακρίσεις Ιωσήφ Δαλέζιος (Πρωταθλητής Ελλάδος) και ο Ιωάννης Μουλάλης, οι καλαματιανοί Δημήτρης Δημητρακόπουλος (Πρωταθλητής Ελλάδος) και Σταύρος Κανελλόπουλος (με πρωτιές σε Πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες και διακρίσεις σε Πρωταθλήματα ατομικής χρονομέτρησης), οι Παύλος Χαλκιόπουλος, Γιώργος Νείλας, Βαρβάρα Φασόη (Πρωταθλητές Ελλάδος).
Οι παίδες Δημήτρης Χριστάκος (Βαλκανιονίκης) και Βασίλης Δημητρόπουλος (Πρωταθλητής Ελλάδος).
Ο έφηβος Κωνσταντίνος Παπαστάθης (Πρωταθλητής Ελλάδος).
Ο αγώνας είχε την έγκριση της Ε.Ο.Π. κι έγινε με απόλυτη ασφάλεια, γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με τα 3 περιπολικά που διέθεσε, οι φίλοι-εθελοντές του Ευκλή και τα μέλη-εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών βοήθησαν, ώστε να μην υπάρξει κανένα ατύχημα.
Τα αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν απ’ όλη την Ελλάδα και ο ΣΠΟΚ Ευκλής ευχαριστεί θερμά, είναι: Π.Ο. Πατρών (με 18 αθλητές), Κορινθιακός Π.Ο. (με 16), ΑΕΚ Τρίπολης (με 15), Σπαρτιατικός Γ.Σ. (με 9), Μεσσηνιακός Γ.Σ. (με 9), Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης (με 7), Ολυμπιακός Περιστερίου-Χαϊδαρίου (με 7), Α.Ο. Διομήδης Άργους (με 6), Παναθηναϊκός Α.Ο. (με 6), Π.Ε.Σ.Α. Αστέρας, ΑΕΚ Τρίπολης, Ποδηλατόδρομος Πύργου, Τ.Σ.Κ. Θράκας Ιππέας, Α.Ο. Θησέας, Φιλαθλητικό Όμιλο Πύργου και Παναθλητικό Όμιλο Τρίπολης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και οι καλαματιανές διακρίσεις στο φύλλο της "Ελευθερίας" την Πέμπτη.