Πέμπτη, 16 Μάιος 2013 18:34

Ημερίδα στίβου με... εκπλήξεις διοργανώνει ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για παιδιά διοργανώνει το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ…. Πρόκειται για την ημερίδα αγωνισμάτων στίβου που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στις 18:45 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές που φοιτούν στις τάξεις του Δημοτικού (Α’, Β’, Γ’, Δ΄, Ε΄, ΣΤ’) και Νηπιαγωγείου.
Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν μαθητές της Ακαδημίας Στίβου του Μεσσηνιακού, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και μαθητές από υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής.

Τα αγωνίσματα

Οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω αγωνίσματα:
Νηπιαγωγεία: 1) δρόμος 30 μέτρων
Α’ και Β’ τάξη: 1) δρόμος 30 μέτρων, 2) άλμα σε μήκος.
Γ’ και Δ’ τάξη: 1) δρόμος 50 μέτρων, 2) δρόμος 600 μέτρων, 3) άλμα σε μήκος, 4) μπαλάκι
Ε’ και ΣΤ’ τάξη: 1) δρόμος 60 μέτρων, 2) δρόμος 600 μέτρων, 3) άλμα σε μήκος, 4) μπαλάκι, 5) σφύρα.
Ολοι οι αθλητές θα λάβουν μετάλλια συμμετοχής και αναμνηστικό δίπλωμα. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα εξαιρετικά ευχάριστο απόγευμα με πολλές εκπλήξεις.

Μέχρι 23 Μαΐου οι
δηλώσεις συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την δήλωση συμμετοχής και να την παραδώσουν στους προπονητές τους/ καθηγητές Φυσικής Αγωγής μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου.
Οι μαθητές που δεν έχουν λάβει την δήλωση συμμετοχής μπορούν εναλλακτικά να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα
6974709074, 6981266003 ή στο email johnkalyviotis@hotmail.com, μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα γίνονται δεκτές νέες συμμετοχές.
Οσοι συμμετέχουν στους αγώνες θα πρέπει να έχουν προσκομίσει (στο Μεσσηνιακό και στα Εκπαιδευτήρια) ιατρική βεβαίωση. Οι αθλητές που δεν ανήκουν στη δύναμη του Μεσσηνιακού ή των Εκπαιδευτηρίων θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση στη γραμματεία των αγώνων λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Η παρουσία όλων των γονέων, των συγγενικών και φιλικών προσώπων των αθλητών είναι σημαντική και αναγκαία. Οι γονείς θα φέρουν τα παιδιά τους στον κλειστό χώρο που στεγάζεται κάτω από την βόρεια κερκίδα και στη συνέχεια θα μεταβούν στην νότια κερκίδα για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Να σημειωθεί πως απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο για όλους όσους δεν έχουν ενεργή συμμετοχή ή οργανωτικό ρόλο στην εκδήλωση.

Ωρολόγιο πρόγραμμα

-Αφιξη μαθητών στο Δημοτικό Στάδιο: 18:30 – 18:45 (Αυστηρή τήρηση)
-Είσοδος μαθητών στον αγωνιστικό χώρο, παρέλαση και τελετή έναρξης: 18:45-19:00
-Εναρξη Αγωνισμάτων: 19:00
-Βραβεύσεις, εκπλήξεις, λοιπές δραστηριότητες: 20:30

Και βόλτα με αερόστατο!

Η μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης θα είναι ένα αερόστατο το οποίο εξασφάλισαν οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού σε συνεργασία με την εταιρία Baladeur. Παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων, ομάδες ατόμων (3-4 παιδιά) θα μπουν να κάνουν βόλτα (4 περίπου λεπτών) πάνω από το Στάδιο! Μάλιστα το κόστος κατ' άτομο είναι αρκετά χαμηλό (5 ευρώ) και υπολογίζεται πως το πολύ 100 παιδιά θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη διαδικασία.
Γι' αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής (προτεραιότητα έχουν οι αθλητές τις ακαδημίας στίβου). Να σημειωθεί πως το αερόστατο θα πετάξει εφόσον υπάρχουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες.