Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2015 08:06

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: ΝΟΚ και Αίολος διοργανώνουν στην Καλαμάτα το περιφερειακό, σχεδιάζουν μεγάλο διεθνή αγώνα

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: ΝΟΚ και Αίολος διοργανώνουν στην Καλαμάτα το περιφερειακό, σχεδιάζουν μεγάλο διεθνή αγώνα

Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση θα γίνει αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα η οποία θα φιλοξενήσει το το περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων 2015, με σκάφη Optimist και Laser 4.7, για αθλητές 6 έως 17 ετών.


Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν την προσεχή Τρίτη με την συμμετοχή 150 αθλητών από 20 συλλόγους.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από πολλά χρόνια θα συνεργαστούν οι δύο ναυταθλητικοί σύλλογοι της πόλης, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Αίολος οι οποίοι συνδιοργανώνουν το πρωτάθλημα με πρώτο στόχο να γίνουν αγώνες επιπέδου πανελληνίου πρωταθλήματος.
Η μεγάλη επιδίωξη της ευχάριστης συνεργασίας των δύο ομίλων είναι πάντως να φέρουν στην Καλαμάτα μια διεθνή ιστιοπλοϊκή συνάντηση, για αυτό και χθες οι εκπρόσωποι τους ζήτησαν την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας ώστε να προχωρήσουν στο επόμενο, ακόμη μεγαλύτερο βήμα το οποίο θα φέρει πολύ κόσμο στην πόλη και θα προβάλλει παγκοσμίως την Καλαμάτα και τον - κατά γενική ομολογία - εξαιρετικό θαλάσσιο στίβο της.
Η διοργάνωση της Καλαμάτας στέλνει και κοινωνικό μήνυμα, καθώς υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία του μυελού των οστών.


Η συνέντευξη Τύπου

Η χθεσινή συνέντευξη δόθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ με τον πρόεδρο του Δημήτρη Κακαλίκα να εκπροσωπεί την Ομοσπονδία, ως έφορς του αθλήματος στην Νοτιοδυτική Ελλάδα.
«Είναι χαρά μου γιατί μετά από πολλά χρόνια ο ΝΟΚ και ο Αίολος συνεργάζονται σε μια μεγάλη διοργάνωση. Ο αγώνας θα έχει 100% επιτυχία γιατί τον κάνουν άνθρωποι που ξέρουν το άθλημα και έχουν εμπειρία», τόνισε ο κ. Κακαλίκας που ευχαρίστησε τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την στήριξη. Ο πρόεδρος του ΝΟΚ έκανε ειδική αναφορά στον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, συγχαίροντας τον για την επιμονή του να περάσει το Λιμενικό Ταμείο το Δήμο ενώ τον κάλεσε να είναι πάντα παρών όταν τον χρειάζεται ο αθλητισμός και η νεολαία.
Κλείνοντας, τόνισε πως ΝΟΚ και Αίολος θέλουν να φέρουν στην πόλη ένα μεγάλο διεθνή αγώνα, κάτι που απαιτεί την στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης σημείωσε πως ο Δήμος στηρίζει αυτή την σημαντική διοργάνωση. Επισήμανε ότι η επιλογή της Καλαμάτας για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος αναδεικνύει της δυνατότητες της για αθλητικές διοργανώσεις.
Η υπεύθυνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον τουρισμό στην Μεσσηνία
Αντωνία Μπούζα τόνισε πως η Περιφέρεια θέλει να αποκτήσει η Μεσσηνία προφίλ στο ναυταθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό. Σημείωσε ότι θα έρθουν πολλοί επισκέπτες και τόνισε πως η Περιφέρεια στηρίζει την διοργάνωση.
Ο έφορος ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Χρήστος Τσάμης στάθηκε στην από κοινού διοργάνωση του πρωταθλήματος από τον ΝΟΚ και τον Αίολο. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα γίνουν εξαιρετικοί αγώνες και ευχήθηκε να φύγουν οι αθλητές και οι συνοδοί τους με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Τέλος, ο πρόεδρος του Αιόλου Χάρης Βγενής ευχαρίστησε τους φορείς και τους επιχειρηματίες που στηρίζουν το περιφερειακό πρωτάθλημα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού. «Θα χαρούμε οι περίπου 300 επισκέπτες μας να φύγουν με ευχάριστες αναμνήσεις», κατέληξε.
Όσον αφορά το πρόγραμμα, σήμερα θα ολοκληρωθούν οι αφίξεις των αθλητών, οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο ενώ θα ολοκληρωθούν την προσεχή Τρίτη, το απόγευμα της οποίας θα γίνει και η τελετή λήξης.