Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2015 08:06

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Ξεκινά σήμερα το "Kalamata Cup" στην Τέντα

Γράφτηκε από τον
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Ξεκινά σήμερα το "Kalamata Cup" στην Τέντα

Το καθιερωμένο ραντεβού της ρυθμικής γυμναστικής με τους Μεσσηνίους φιλάθλους είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 4 μ.μ., όταν και θα ξεκινήσει στην Τέντα το "Κalamata Cup".


Το διεθνές μίτινγκ θα διεξαχθεί για 23η συνεχόμενη χρονιά στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και υπόσχεται και φέτος πλούσιο θέαμα στον κόσμο που θα βρεθεί στις εξέδρες της Τέντας.
Τα βλέμματα όλων θα στραφούν κατά κύριο λόγο στην εθνική ομάδα ανσάμπλ η οποία θα επιδιώξει να αποζημιώσει τον κόσμο με τα προγράμματα που θα παρουσιάσει. Συνολικά θα αγωνιστούν 7 εθνικές ομάδες, καθώς εκτός από την Ελληνική θα αγωνιστούν ακόμη οι ομάδες της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Μαλαισίας, της Νορβηγίας και της Ρωσίας.
Από Ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δούκα, Ζωή Κοντογιάννη, Μικαέλα Μεταλίδου, Ερατώ Θεοπίστου, η Βαρβάρα Φίλιου αλλά και δύο Μεσσήνιες αθλήτριες, η Ζωή Πουλοπούλου και η Μιρτό Αθανασουλάκη.
Σήμερα και αύριο οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ. ενώ την Κυριακή η έναρξη θα γίνει στις 2 μ.μ., όλοι στο γήπεδο της Τέντας.

Η συνέντευξη Τύπου

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου (φωτό) στην Τέντα όπου κάλεσαν τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και υποσχέθηκαν πλούσιο θέαμα.
Η πρόεδρος του διοργανωτή Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας Βούλα Κουβάτσου τόνισε: «Περιμένουμε ότι και φέτος ο κόσμος θα βοηθήσει τις προσπάθειες των Ελληνίδων και ξένων αθλητριών. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και το Δήμο για την στήριξη καθώς και τους εθελοντές που βοήθησαν ώστε να κάνουμε τους αγώνες».
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης τόνισε πως το μίτινγκ της ρυθμικής δείχνει την ικανότητα και γνώση των ανθρώπων της πόλης να διοργανώσουν σπουδαίες εκδηλώσεις ενώ επισήμανε ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη που προσφέρεται για αγώνες αλλά και προετοιμασία αθλητών και αθλητριών. «Δεν αναπτύσσεται τυχαία η ρυθμική στην πόλη καθώς υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για αυτό. Ο Δήμος συμβάλλει και στηρίζει τις δραστηριότητες που προβάλλουν την πόλη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπασακίδης.
Η Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα χαρακτήρισε την ρυθμική ευγενές και θεαματικό άθλημα το οποίο έχει βρει το σπίτι του στην Καλαμάτα. Στάθηκε στο γεγονός ότι η Περιφέρεια στηρίζει την διοργάνωση παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα ότι το μίτινγκ θα στεφθεί από επιτυχία.
Την Ελληνική Ομοσπονδία εκπροσώπησε η αρχηγός της ελληνικής αποστολής Μαρία Παπαδόπουλου. Στάθηκε στο γεγονός ότι έχουν έρθει ομάδες από πολύ μακρινές χώρες, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Καλαμάτας που ανέλαβαν και φέτος την διοργάνωση και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες.
Η προπονήτρια της εθνικής ομάδας του ανσάμπλ Τζένη Παπαδοπούλου χαρακτήρισε σημαντική την φετινή χρονιά για την εθνική ομάδα και υποσχέθηκε ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες θα παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προγράμματα τους. «Μας αρέσει εδώ γιατί ο κόσμος αγκαλιάζει το άθλημα», κατέληξε η κα. Παπαδοπούλου.
Η πρώην αρχιπροπονήτρια της εθνικής Ειρήνη Ιλίεβα εξέφρασε την χαρά και συγκίνηση της που επιστρέφει στην Καλαμάτα. Τέλος, η αθλήτρια της εθνικής Βαρβάρα Φίλιου τόνισε: «Χαίρομαι που είναι εδώ. Ελπίζω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε. Εύχομαι να συνεχιστεί το μίτινγκ της Καλαμάτας και στο μέλλον να έχει ακόμη περισσότερες συμμετοχές».