Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 18:02

Στίβος: Καλή εμφάνιση από Τσάκωνα στο Διασυλλογικό του Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον
Στίβος: Καλή εμφάνιση από Τσάκωνα στο Διασυλλογικό του Ηρακλείου

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λυκούργος Τσάκωνας στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου που έγινε στο Ηράκλειο (7ος όμιλος για τα σωματεία της Κρήτης), αφού αν και αρχή της περιόδου τερμάτισε τα 100μ σε 10.36.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Λάκωνας σπρίντερ επέστρεψε από την Τενερίφη ξημερώματα Παρασκευής και λίγες ώρες αργότερα αναχώρησε για την Κρήτη, προκειμένου μια ημέρα μετά να πάρει μέρος στους Αγώνες.
«Έκανα την τελευταία μου προπόνηση την Τετάρτη στην Τενερίφη. Έφτασα με καθυστέρηση στην Αθήνα τα ξημερώματα της Παρασκευής, καθώς υπήρχε βλάβη στο αεροπλάνο και λίγες ώρες μετά ταξίδεψα για την Κρήτη. Παρά την κούραση ένιωθα πολύ καλά, είχα ενέργεια κι έτσι βγήκε μια καλή επίδοση. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα πως θα ξεκινήσω τόσο γρήγορα» είπε ο κορυφαίος 200άρης των τελευταίων ετών και συμπλήρωσε σχετικά με τον αγωνιστικό προγραμματισμό του: «Μετά τις 20 Μαΐου θα είμαι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση. Εκείνο το διάστημα θα επιδιώξω να κάνω κάποιες κούρσες και στο εξωτερικό, ενώ θα αγωνιστώ και σε κάποιους αγώνες στην Ελλάδα».
Ο Τσάκωνας έχει ως απώτερο στόχο της σεζόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Ο αθλητής βρέθηκε για 27 ημέρες στην Τενερίφη, εκεί όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.