Παρασκευή, 01 Μάιος 2015 17:28

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Επιτυχίες του Μεσσηνιακού στο ''Tour De Granaz''

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Επιτυχίες του Μεσσηνιακού στο ''Tour De Granaz''

Την Κυριακή 26 Απριλίου διεξήχθη στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στον παράδρομο της νέας εθνικής οδού στο ύψος της Αιπειας, διασυλλογικός αγώνας δρόμου ποδηλασίας με την ονομασία ''Tour De Granaz''με συμμετοχές αθλητών από την Αθήνα, Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Πύργο, Αίγιο, Κυπαρισσία, Κόρινθο και Χανιά.

Ο Μεσσηνιακός συμμετείχε στους αγώνες αυτούς με τους εξής αθλητές,
Στην κατηγορία Μίνι Μικρά με τους Τσιμικλή Δημήτρη και Μενεο Χάρη.
Στην κατηγορία Μίνι Μεγάλα με τον Διγωνη Φώτη, στην κατηγορία Παμπαίδων-Πανκορασίδων με τους Γρουσουζάκο Γεώργιο και Παναγιωτοπούλου Μαρία.
Στην κατηγορία παίδων με τους Δαρσακλή Σταύρο, Νταβουτιάν Γεώργιο και Σκουρτσίδη Λεωνίδα.
Στην κατηγορία ανδρών με τον Δούση Παναγιώτη
στην κατηγορία των Μάστερ με τον Ντόντο Δημήτρη, Ξυπτέρα Νίκο.
Στην κατηγορία Μίνι Μικρά ο Μενεγος Χάρης κατέλαβε την 7 θέση και ο Τσιμικλής Δημήτρης την 9 θέση.
Στην κατηγορία Μινι Μεγάλα ο Διγώνης Φώτης κατέλαβε την 10 θεση.
Στην κατηγορία Παμπαίδων ο Γρουσουζάκος Γιώργος κατελαβε την 14 θέση. Να σημειωθεί ότι έπαθε λάστιχο στο τελευταίο γύρο ενω βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ και παρόλα αυτά συνέχισε. Η Παναγιωτοπουλου Μαρία κατέλαβε την 2 θέση. 
 Στην κατηγορία παίδων ο Νταβουτιάν Γιώργος κατέλαβε την πέμπτη θέση, ο Δαρσακλής Σταύρος την ένατη θέση και ο Σκουρτσιδης Λεωνίδας την δέκατη θέση.
Στην κατηγορία των ανδρών ο Δούσης Παναγιώτης κατέλαβε την έκτη  θέση.
Στην κατηγορία Μάστερ ο Ξυπτερας Νίκος πήρε την 2 θέση και ο Ντόντος Δημήτρης την 13 θέση.

Παρών ο Mathieu Hermans

Οι αγώνες ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και αυτό φαίνεται τόσο από το επίπεδο των αθλητών όσο και από τις συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 120. Ιδιαίτερη βαρύτητα στη διοργάνωση έδωσε η παρουσία του παγκοσμίου φήμης αθλητή  Mathieu Hermans ο οποίος έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου και έχει κερδίσει πολλά ετάπ στους γύρους Γαλλίας,΄Ισπανίας και Ιταλίας. Πήρε  την 3 θέση στην κατηγορία των Μαστερ.
Ολοι οι μικροί αλλα και οι μεγάλοι φίλοι του ποδήλατου έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και πήραν αυτόγραφα από τον Μathieu ο οποίος ήταν πολύ φιλικός και ευχάριστος. Μάλιστα υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα ξαναέρθει καθώς έμεινε ευχαριστημένος από την υποδοχή είχε από τους ποδηλάτες.
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση.

Αύριο στη Σαλαμίνα

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας είναι αύριο Σάββατο στην Σαλαμίνα σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας και την Κυριακή στη Πάτρα σε αγώνες Δρόμου.
Τέλος, για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την ποδηλασία ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. λειτουργεί ακαδημία όπου οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μπορούν να μάθουν και να αγαπήσουν το ποδήλατο μαθαίνοντας σε ασφαλείς χώρους όλα τα μυστικά του ποδηλάτου.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 2721095977 ή 6982999140 (Νταβουτιάν Κοσμάς προπονητής ποδηλασίας).