Τρίτη, 23 Ιούνιος 2015 13:42

H νεολαία της Καλαμάτας γιόρτασε με εφτά Ολυμπιονίκες την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Περίπου 300 Καλαματιανά παιδιά επισκέφθηκαν σήμερα με τους γονείς και δασκάλους τους σε σχολεία και συλλόγους τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου "Elite City Resort" και γιόρτασαν μαζί με γνωστούς Έλληνες Ολυμπιονίκες την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Ήταν μια τρίωρη εκδήλωση την οποία λάμπρυναν με την παρουσία τους εφτά Έλληνες Ολυμπιονίκες, ο χρυσός Ολυμπιονίκης των καταδύσεων Νίκος Συρανίδης, η αργυρή νικήτρια του ύψους Νίκη Μπακογιάννη, η Μεσσήνια αργυρή Ολυμπιονίκης του πόλο Βούλα Κοζομπόλη, οι χάλκινες νικήτριες της ρυθμικής Ειρήνη Αϊνδηλή, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου και ο Ολυμπιονίκης του χάντμπολ Γιάννης Χρυσόπουλος.
Παρευρέθηκαν ακόμη οι εθνικοί προπονητές Κυριακή Μπακουλοπούλου, Δημήτρης Σκάρλος, Ηλίας Ζαπαντίδης, στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας και πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί μαζί με τη συγγραφέα Ιλεάνα Κλοκώνη.


Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις αξίες του ολυμπισμού και σε  ολυμπιακά αθλήματα (χειροσφαίριση, ρυθμική γυμναστική, συγχρονισμένες καταδύσεις, υδατοσφαίριση και άλλα). Συμμετείχαν επίσης σε παιχνίδια και δράσεις εμπνευσμένα από την Ολυμπιακή Ημέρα, καθώς και στο "Εργαστήρι Ολυμπισμού", όπου διδάσκεται το βιβλίο της Ακαδημίας. Ακόμα πήραν μπλούζα, καπέλο, τσάντα, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
Ο υπεύθυνος του "Elite City Resort" Νικήτας Κάρτσωνας καλωσόρισε τους Ολυμπιονίκες και τα παιδιά ενώ πριν την έναρξη των αγωνισμάτων απεύθυναν χαιρετισμούς όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές, ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας Ηλίας Γυφτέας και ο παράγοντας του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης. Παρών στην εκδήλωση και ο Ακάδημος, η μασκότ των Ολυμπιονικών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν παιδιά από τον Άκριτα και το καμπ που είναι σε εξέλιξη στο "Elite City Resort" και από τους συλλόγους Μεσσηνιακό, Αίαντα, Αρι , Αστέρας Αρφαρών, Ομόνοια, Ολυμπιάδα Καλαμάτας, Ίκαρο, Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας, Ηρακλή, Καλαμάτας '80, από τον σύλλογο Τάε κβον ντο «Εν Δράσει», από τον σύλλογο cick boxing του Αρι Βερτνιάν και από Δημοτικά σχολεία, το 3ο, το 4ο, το 9ο, το 12ο, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το Δημοτικό Βέργας.