Τρίτη, 23 Ιούνιος 2015 07:21

Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα γιορτάζεται στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα γιορτάζεται στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει σήμερα τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας.

Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου "Elite City Resort" θα υποδεχτούν στις 9 το πρωί εκατοντάδες μαθητές, αλλά και εννέα ολυμπιονίκες (φωτό από τις περσινές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino).
Νίκος Σιρανίδης, Νίκη Μπακογιάννη, Βούλα Κοζομπόλη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, Ιωάννης Χρυσόπουλος, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Αμανατίδης, οι εθνικοί προπονητές Κυριακή Μπακουλοπούλου, Δημήτρης Σκάρλος, Ηλίας Ζαπαντίδης, στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας και πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί μαζί με τη συγγραφέα Ιλεάνα Κλοκώνη, θα παραβρεθούν σήμερα στην Καλαμάτα για μια μεγάλη γιορτή Ολυμπισμού!
Θα είναι μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, που θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις αξίες του ολυμπισμού και σε περισσότερα από 10 ολυμπιακά αθλήματα από στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας, ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και εθνικούς προπονητές. Θα λάβουν επίσης μέρος σε παιχνίδια και δράσεις εμπνευσμένα από την Ολυμπιακή Ημέρα, καθώς και στο "Εργαστήρι Ολυμπισμού", όπου διδάσκεται το βιβλίο της Ακαδημίας. Ακόμα θα πάρουν μπλούζα, καπέλο, τσάντα, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Μερικά από τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι χειροσφαίριση, ρυθμική γυμναστική, συγχρονισμένες καταδύσεις, υδατοσφαίριση, ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ολυμπιακό και Εθνικό Υμνο θα ερμηνεύσει, πρωί και απόγευμα, η Διεθνούς φήμης Σοπράνο Αναστασία Ζαννή.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που υπεγράφη χθες στην Αθήνα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, θα πραγματοποιήσει διάλεξη, μαζί με εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας του, και θα μιλήσουν σε μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης της διαδικτυακής βίας στα παιδιά, ενώ ο πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. Ισίδωρος Κούβελος θα μιλήσει για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε 200 χώρες και την έναρξη της συνεργασίας.
Στόχος της συνεργασίας και των κοινών δράσεων είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά, η ενημέρωσή τους σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και η προώθηση του αθλητισμού σε παιδιά και νέους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9 π.μ. 11.30 π.μ.
Ανάκρουση Ολυμπιακού Υμνου
Εναρξη της 21ης Αθλητικής Ημερίδας "Ευ Αγωνίζεσθαι - Αννα Πολλάτου). Η Αθλητική Ημερίδα περιλαμβάνει 10 ολυμπιακά αθλήματα και συμμετέχουν μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, εθνικοί προπονητές, στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας και αθλητικοί σύλλογοι της Καλαμάτας.
Εφαρμογή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος
"Ολυμπιακή Κληρονομιά" μέσα από το επιτυχημένο εκπαιδευτικό "Εργαστήρι Ολυμπισμού".
7 μ.μ. - 9 μ.μ.
Εισηγήσεις-ενημερωτικές παρουσιάσεις
Ολυμπιακή Ημέρα 2015
(Get Active on Olympic Day)
Σκοπός και δράσεις. Εναρξη συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.
"Διαδικτυακές διαδρομές υψηλού ρίσκου και παρουσίαση του Cyber Kid". Yποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Θα ακολουθήσει συζήτηση.