Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2015 17:45

Πολυπληθής παρουσία του ΣΔΥΜ στον Τσακώνικο αγώνα στο Λεωνίδιο

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ο 3ος Τσακώνικος Αγώνας Δρόμου στο Λεωνίδιο, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, υπό την αιγίδα και την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών χαμηλή ήταν η προσέλευση των αθλητών που συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου, αλλά αυτοί που παραβρέθηκαν, έζησαν μοναδικές στιγμές, απολαμβάνοντας υψηλές υπηρεσίες από τους διοργανωτές και όμορφες διαδρομές στο καταπληκτικό τοπίο της περιοχής.
Οι συμμετοχές στον αγώνα των 16 χλμ (Λεωνίδιο - Πούλιθρα - Λεωνίδιο) έφτασαν τις 117 ενώ στα 5 χλμ (γύρος Λεωνιδίου) έτρεξαν 46 αθλητές, ενώ στους παιδικούς αγώνες των 1000 και 2000 μέτρων συμμετείχαν περίπου 150 μικροί δρομείς και στην περιπατητική βόλτα (στην διαδρομή του αγώνα των 16χλμ. Λεωνίδιο - Πούλιθρα - Λεωνίδιο), έλαβαν μέρος 20 περίπου αθλήτριες.
Ισχυρή ήταν η παρουσία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας που συμμετείχε με πάνω από 30 δρομείς σε όλους τους αγώνες.
Ο κύριος όγκος της αποστολής ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου με πούλμαν, συνδυάζοντας ταυτόχρονα με τους αγώνες και ημερήσια εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αρκαδίας και επέστρεψε αργά το βράδυ.
Οι περισσότεροι δρομείς του ΣΔΥΜ συμμετείχαν στο κύριο αγώνα των 16 χιλιομέτρων, τρέχοντας τη πανέμορφη διαδρομή Λεωνίδιο - Πούλιθρα, που έγινε σε ασφάλτινο δρόμο με τα περισσότερα χιλιόμετρα να γίνονται δίπλα στη θάλασσα και με μικρές δυσκολίες, αφού υπήρχαν σε κάποια σημεία μικρές ανηφοροκατηφόρες.
Στον αγωνιστικό τομέα σημειώθηκαν καλές επιδόσεις από αρκετούς αθλητές, με σημαντικότερες διακρίσεις για το σύλλογο, η δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη της Σταυρούλας Μπάκα, η τρίτη θέση στη κατηγορία του από τον Νίκο Ναθαναήλ και η τρίτη θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα των 5km, από την Σταυρούλα Φλώρου.
Η διοργάνωση ήταν καταπληκτική, με χωρίς προβλήματα, καλή υποστήριξη στους αθλητές, με πολλούς εθελοντές και με πολύ καλή παρουσία του κόσμου της τοπικής κοινωνίας του Λεωνιδίου, οι οποίοι χειροκρότησαν τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων.